Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מה כולל טיפול בפגיעה בגיד מכופף

מה כולל טיפול בפגיעה בגיד מכופף

לאורך השנים רבים מאיתנו יסבלו מפגיעה בגידים המכופפים את אצבעות הידיים. ישנה חשיבות גדולה לקבלת טיפול מהיר במצב זה על ידי מומחה לכירורגיה אורתופדית, כדי למנוע סיבוכים חמורים יותר וניתוחים מורכבים.

מה כולל טיפול בפגיעה בגיד מכופף

כאשר גידים מכופפים נקרעים נוצר מצב בו אי אפשר לכופף את האצבע שנפגעה, והיא עומדת ביישור מול האצבעות האחרות. כמובן שהדבר אינו נעים, כואב ופוגם בהתנהלות היומיומית בעבודה, בחיי המשפחה וכדומה. כפי שאמרנו בכותרת, ישנה חשיבות גדולה לאבחון של הקרע בזמן מפני שקיימת תקופה אופטימאלית של עד שבועיים לביצוע הניתוח. למעשה, ככל שעובר הזמן מאז הפגיעה הולך השריר ומתכווץ וכך נוצרת בעיה למשוך את הגיד בחזרה למקום. מעבר לכך, ככל שהזמן עובר כך נוצרת פגיעה באספקת הדם.

את האבחון והניתוח מבצע מומחה לכירורגיה אורתופדית, כמו ד"ר סאמר מחולה אשר נמנה על בכירי המומחים בארץ בתחום כירורגיית כף היד. במהלך האבחון יש לבודד כל מפרק באצבע הפגועה ולבדוק בנפרד את רמת התפקוד של הגיד המכופף השטחי והעמוק. כמו כן, יש לבדוק את התחושה משני צידי האצבע כדי לראות אם קיימת פגיעה גם בעצבים תחושתיים כחלק מהפציעה.

למה הגידים נקרעים?

כפי שאמרנו, תפקידם של הגידים הוא לכופף את האצבעות, כאשר בכל אצבע קיימים שני גידים כאלו. קודם כל, ישנם הגידים המכופפים השטחיים אשר תפקידם לכופף את המפרקים הבין גליליים הקרובים לכף היד. שנית, ישנם הגידים המכופפים העמוקים שתפקידם לכופף את המפרקים הבין גליליים שרחוקים יותר מכף היד. דברים אלו נכונים לגבי כל האצבעות מלבד האגודל, שלה יש רק גיד מכופף אחד. במצבים נורמליים הגידים עושים את תפקידם נאמנה וללא בעיות מיוחדות. ואולם, עקב פציעות שונות יכולה להיגרם קריעה.

לא מדובר בפציעות נדירות מאוד מאחר שהגידים המכופפים משמשים אותנו למגוון פעילויות ונתונים לסיכונים. למשל, הגידים יכולים להיקרע עקב שימוש לא זהיר בסכינים או בחפצים חדים שחדרו אל הרקמות העמוקות יותר. כמו כן, ספורטאים מקצוענים בענפים מסוימים נוטים יותר לבעיה זו, עקב יישור יתר של האצבעות.

ניתוח לתפירת הגיד

בהנחה שהאבחון בוצע בזמן, ומקסימום עד חודש וחצי – חודשיים מזמן הפציעה, העדיפות תהיה בדרך כלל לפגיעה בגיד המכופף היא לניתוח תפירה של הגיד. המטרה של הניתוח הזה היא לחזק את התפר ולמנוע קרעים חוזרים, כאשר התפירה מבוצעת לרוב עם חוט ניילון העובר דרך הגיד כמה פעמים. אחרי הניתוח יש תקופת שיקום הכוללת סד גבס בתחילה, ואחר כך מחליפים אותו לסד פלסטי. כמו כן, יש לקבל הדרכה ממרפא בעיסוק לגבי מניעת הידבקויות אחרי הניתוח על ידי הפעלה פסיבית של האצבעות. אחרי כחודש שבו הולכים עם הסד המגן מתחילים בהפעלה אקטיבית של האצבעות כדי לשפר את טווח התנועה שלהן.

יש לציין כי אם עברו יותר מחודשיים מהפגיעה, ייתכן שהאופציה העדיפה כבר תהיה ניתוח להעברה של גיד מאצבע אחרת אל האצבע הפגועה. זוהי התערבות מורכבת יותר שעדיף להימנע ממנה.

באדיבות שאל את הרופא.

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
גם שומרי המסורת יכולים להנות ממים צלולים במהלך השבת
משפחות דתיות בישראל, כמו גם שומרי מסורת, חולקים את אותו...
איך בוחרים נכון מטפל בדיקור סיני
המלצות של לקוחות קודמים הן כלי שימושי לבחירה נכונה ומדויקת...
טיפים לבחירת מתקין מזגנים מקצועי
בתור תושבי המדינה החמה שלנו, סביר להניח כי לפחות פעם...
ערב גיבוש לעובדים
לאחרונה אתם מביטים על העובדים שלכם וברור לכם שהם צריכים...
הכול על הובלות באזור המרכז
בשעה טובה מצאתם את הדירה שתמיד חלמתם עליה באזור המרכז?...
מה זה תכנון פנסיוני?
תכנון פנסיוני הוא תהליך של קביעת יעדי הכנסה מפנסיה ואת...
אפשר לשכוח מההתמכרות- תהליך גמילה אפקטיבי
נדמה שיותר מכל תחום נפשי, אין מי שיוכל להבין לעולמם...
רוצים שדברים יתנהלו בדרככם גם בעתיד? דאגו למסמך המתאים
בשל הרפואה המתקדמת ועליה בתוחלת החיים, אדם יכול לחיות היום...
כל החוזקות מאחורי לימוד תנוחות יוגה לילדים
יוגה היא מדיטציה, תרגילי נשימה ותרגול יציבות גופנית שקיים כבר...
טיפול נכון בבעלי חיים מתחיל במרפאה
כל מרפאה וטרינרית היום מציעה לכל בעל חיות מחמד שירותים...