חברת קידום אתרים המובילה בישראל
מקומונט רמלה לוד – חדשות מקומיות של רמלה ולוד
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
כתבות אחרונות במקומונט רמלה-לוד:
  • 31 מאי, 2022 10 היעדים השווים לחופשה בארץ
  • 13 מרץ, 2022 ליצור את הנכס המושלם
  • 23 נובמבר, 2021 מחמאות ללוד על התכנון והדהירה קדימה באירוע פסגת הנדל”ן 2021
  • 29 אוקטובר, 2021 מלונות בארץ – לקבל את ההשראה והנופש
  • 25 אוקטובר, 2021 חדרים לפי שעה 
  • 12 אוגוסט, 2021 אירועים בחיק הטבע דורשים ארגון
  • 12 יולי, 2021 פוליסת ביטוח לנופש בארץ – כל מה שחשוב לדעת
  • 5 יולי, 2021 כל מה שרציתם לדעת על הזמנת מלונות בירושלים – ולא יצא לכם לשאול
  • 17 נובמבר, 2020 למצוא את החדר להרפתקה הבאה שלכם
  • 15 ספטמבר, 2020 “אנחנו מצליחים לפתח ולקדם את העיר גם בזמן קורונה”
מקומונט רמלה לוד – חדשות מקומיות של רמלה ולוד
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות רמלה לוד » לראשונה בבריכת הקשתות ברמלה – מיצב וידיאו סאונד של האמן דור זליכה לוי

לראשונה בבריכת הקשתות ברמלה – מיצב וידיאו סאונד של האמן דור זליכה לוי

כתב מקומונט 20 יוני, 2022

לראשונה יוצג בבריכת הקשתות ההיסטורית מיצב וידאו וסאונד של האמן דור זליכה לוי, שנוצר במיוחד למקום, ביוזמת עיריית רמלה, קרן רמלה והמרכז לאמנות עכשווית רמלה. המבקרים מוזמנים לחוויה ייחודית, מסע תרבותי ורעיוני בה מתגלה חלל הבריכה במלוא הדרו.

“ביצירתו ‘בבואה’ הופך זליכה לוי את בועת המציאות הזו, למקום של התבוננות פנימה והיפתחות” אומרת ד”ר סמדר שפי האוצרת “המבקרים, אם על המזח ואם בשייט בסירות, מוקפים בדימויים וצלילים. היצירה נוגעת ברבדים רבים של אסוציאציות, רגשות וזיכרונות, נעה בין עבר להווה. בבואה היא גשר מעל הבדלי זמן ותרבות כיוון שהיא עוסקת בהקשבה, ביכולת לשמוע גם את מה שמוכר פחות ויוצרת רגעים מדהימים”.

במוקד העבודה יצירות מוסיקליות המושרות במקביל בעברית וערבית, ומתנגנות מ-8 רמקולים שנתלו מתקרת הבריכה. על הקירות מוקרנים דימויים מעוגלים שמקורם בכלים מוסיקליים עתיקים שצולמו בזמן הנגינה עליהם: עורות המתוחים על גבי תופים וכן עיטור שמקורו בפתח תיבת התהודה של כלי המיתר עוּד. היצירה מדגישה את האקוסטיקה המיוחדת של הבריכה, ותוך כדי השייט והתנועה בחלל ניתן להאזין למקטעים שונים מתוך היצירות המוזיקליות. ׳בבואה׳ מבוססת על שירים ערביים פופולריים, שפייטנים יהודים חיברו להם מילים בעברית, פיוטים העוסקים בהבעת אהבה לאל ובכיסופי גאולה. השירים בערבית הם שירי אהבה, המזוהים בביצועם של מוסיקאים בולטים כמו פיירוז וצבאח פח’רי. מנגינת השירים זהה, כך שהשמעת הפיוטים והשירים במקביל יוצרת יחסים הרמוניים מורכבים בין קולות השירה בעברית ובערבית.

דור זליכה לוי הוא אמן וידאו וסאונד, העוסק ביצירתו בשימור ועיבוד זיכרונות אישיים וקולקטיביים. קולות נשכחים מתעוררים לחיים בעבודותיו ומושמעים מחדש באופן המאפשר האזנה, הקשבה והתמסרות.

זכה בפרס זום לאמן ישראלי צעיר (2016), פרס אמן צעיר של משרד התרבות (2017) ומלגת שהות אמן בארטפורט (2020). זליכה לוי מרצה באקדמיה בצלאל וכן עוסק בחינוך במסגרות קהילתיות שונות. ב’בבואה’ תערך פעילות קהילתית וחינוכית הכוללת מפגשי אמן ואוצרת עם תלמידי תיכון, חטיבות ביניים וקהלים מגוונים נוספים.

מיכאל וידל ראש העיר רמלה: “אנו גאים לארח בבריכת הקשתות, מבנה היסטורי מהיפים בארץ, את ‘בבואה’ מיצב וידאו וסאונד של האמן דור זליכה לוי. הפרויקט הוא נדבך נוסף בפעילות הברוכה של המרכז לאמנות עכשווית בהובלתה של ד”ר סמדר שפי הפועל בעיר מזה כשלוש שנים בתמיכה ובסיוע מלאים של עיריית רמלה. כראש עיר אני רואה חשיבות רבה בקידום וטיפוח תחום התרבות והאמנות בעיר כמוקד לחיים משותפים של כבוד הדדי. אני מזמין את תושבי רמלה ומדינת ישראל כולה, שוחרי תרבות ואמנות, לבקר בבריכת הקשתות ובאתרי התרבות והמורשת בעיר ולהנות מפרויקטים מדהימים”.

אורך היצירה כ-20 דק’. בריכת הקשתות נחנכה בשנת 789 לספירה, בעידן השלטון המוסלמי בארץ ישראל כחלק ממערך אספקת מים.

הבריכה שימשה (1971) כאחד מאתרי צילום הסרט המיתולוגי ‘חסמבה ונערי ההפקר’. כיום היא אתר תיירותי מוביל ובקרוב יפתח בה מרכז מבקרים. הקמת ‘בבואה’ בחלל הבריכה ארכה כשנה בשל האתגרים הכרוכים בעבודה במבנה היסטורי, בין השאר יבוא ציוד מקצועי מחו”ל ותכנון מתקנים ייחודיים.

צילום רון פלד

המרכז לאמנות עכשווית רמלה CACR נפתח ב-2019 ביוזמת עיריית רמלה וקרן רמלה. בניהולו של רון פלד, אוצרת ראשית ד”ר סמדר שפי. מוצגות בו תערוכות מתחלפות והוא מהווה מקום לדיון באתגרי ההווה והעתיד.

בבואה הופקה בתמיכתם הנדיבה של מפעל הפיס והקרנות אאוטסט, ‘בשביל האמנות’ וארטפורט.

 

קבוצת מקומונט

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
אתרי קבוצת מקומונט: | חדשות גבעתיים ורמת גן | חדשות ירושלים | חדשות הצפון | חדשות הדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס