אם אתם חושבים לקנות שמן זית בגלל כל היתרונות הבריאותיים שהוא מביא איתו, אין ספק כי מדובר על החלטה נכונה!
אבל רגע אחד לפני שאתם קונים מארזי שמן זית, כדאי מאוד להכיר ולדעת איך לבחור את שמן הזית הטוב והאיכותי ביותר ואיזה משמני הזית מומלץ שלא להתקרב אליו בכלל.
שמן זית בכבישה קרה
תהליך הכבישה הקרה הוא פעולת הפקת השמן מזיתים ללא שימוש בחום. תהליך זה מתבצע באמצעות מכבש הידראולי. הזיתים נטחנים ואז נלחצים בין שתי לוחות מתכת, הנאלצים יחד על ידי בוכנה הידראולית, שבתורה סוחטת את השמן החוצה.
תהליך הכבישה הקרה נחשב בדרך כלל כטוב יותר משיטות אחרות מכיוון שהוא אינו גורם לפגיעה כלשהי באיכות שמן הזית. המחסור בחום שומר על כל תכונותיו הטבעיות וחומרי הזנה שאחרת היו הולכים לאיבוד באמצעות בישול או חימום.
תהליך הכבישה הקרה של שמן הזית מתבצע באופן שונה מהשיטה המסורתית.
בשיטה המסורתית, כותשים את הזיתים ולאחר מכן דוחסים אותם למיצוי שמן. תהליך הכבישה הקרה של שמן זית, לעומת זאת, אינו כרוך בריסוק או כבישת זיתים. במקום זאת, הוא משתמש במכבש הידראולי כדי להפיק שמן מהזיתים.
תהליך הכבישה הקרה של שמן זית היא שיטה חדשה שפותחה בעשור האחרון. זהו תהליך איטי ועדין השומר על הטעם והארומה הטבעיים של השמן. היתרונות של שמן זית בכבישה קרה הם רבים, מביטול חמצון ועד לשמירה על נוגדי חמצון.
תהליך הכבישה הקרה של שמן זית מתבצע על ידי ריסוק או כבישת זיתים ללא כל חום או כימיקלים. שיטה חדשה זו פותחה בעשור האחרון ומדובר בתהליך איטי ועדין השומר על הטעם והארומה הטבעיים של השמן. היתרונות של שמן זית בכבישה קרה הם רבים, מביטול חמצון ועד לשמירה על נוגדי חמצון.
היתרונות הבריאותיים של שמן זית
שמן זית הוא שומן טבעי ששימש במשך מאות שנים במטבח הים תיכוני. הוא משמש גם כשמן בישול או כרוטב לסלט. שמן זית הוא המקור העיקרי לשומן בתזונה הים תיכונית, אשר קשור לשיעורים נמוכים יותר של מחלות לב, השמנת יתר וסוכרת.
שמן זית מכיל שומנים חד בלתי רוויים, הנחשבים לשומנים בריאים מכיוון שהם אינם מעובדים בגוף כמו שמנים אחרים. שומנים חד בלתי רוויים טובים ללב שלך ויכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול.
לשמני זית כתית מעולה יש רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר סוגים אחרים של שמני זית מכיוון שהם עשויים מזיתים טהורים שלא עברו עיבוד או זיקוק.
שמן זית הוא שומן טבעי ובריא המכיל חומצות שומן אומגה 3 ונוגדי חמצון.
שמן זית שימש במשך מאות שנים לשיפור הבריאות והרווחה. הוא משמש גם בבישול וכמוצר יופי.
שמן זית עשיר בשומנים חד בלתי רוויים, הידועים כמפחיתים את רמות הכולסטרול, מסייעים בשמירה על רמות סוכר בריאות בדם ומפחיתים את הסיכון למחלות לב.
שמן זית יכול להיות מיושם באופן מקומי כמו גם לקחת פנימי. זריקת חופן זיתים לתוך הסלט שלך או שימוש בו לבישול ירקות יכול לספק לך את היתרונות של שמן זית מבלי שתצטרך להשתמש בו על העור שלך או לבלוע אותו דרך הפה.