ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד

ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

לוד היא פסיפס מרהיב של תרבויות ועדות, אשר כל אחת מהן, חוגגת מדי שנה בתמיכת עיריית לוד, ערבי תרבות ופולקלור כחלק משימור המורשת, התרבות והמסורת של כל עדה ועדה. אחת העדות המפוארות שמוסיפה המון מסורת, כבוד ופולקלור לעיר לוד, היא העדה הגיאורגית שחגגה ביום שני השבוע ערב תרבות מושקע ומפואר.

את היוזמה לקיום הערב המיוחד, הוביל זו השנה החמישית, סגן ראש העיר רפי קטאשוילי. לערב המיוחד אשר התקיים במתנ"ס דנוור, הוזמנו והגיעו מכובדים רבים בהם, ראש העיר עו"ד יאיר רביבו ורעייתו יקירה, סגנית שר החוץ חה"כ ציפי חוטובלי, סגן וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל, חברי מועצת העיר בהם המשנים לראש העיר אלי סער, גיל חדד ורפי יקותיאל, ומאות מבני הקהילה המפוארת.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

רפי קטאשוילי, סגן ראש העיר, הודה לקהל הרב שהגיע והבטיח להמשיך במסורת נפלאה זו המתקיימת  בתמיכתו החמה והמחבקת של ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו.

ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, תיבל את דבריו במשפטי ברכה קצרים גם בשפה הגיאורגית, וציין את מאכלי העדה אותם פגש בילדותו בשכונת שרת בה התגורר, שבה ספג מהערכים היפים של שכניו מהעדה הגיאורגית, בעלת המורשת התרבותית העשירה. כן הדגיש בדבריו את הקשר המיוחד של בני העדה הגיאורגית לעיר לוד, אשר לאורך השנים שמרו על זיקתם לעיר ונותרו לגור בה, גם בתקופות הקשות בהן קהילות ומשפחות רבות עזבו את העיר. בסיום דבריו מסר את תודתו הרבה לסגנו רפי קטאשוילי, על היוזמה ושיתוף הפעולה ועל הארגון המופתי אשר תרם להפקה מוצלחת ומרהיבה של ערב תרבותי עשיר ומלא בפולקלור משובח.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

חה"כ ציפי חוטובלי, סגנית שר החוץ, סיפרה על ילדותה בשכונת חב"ד בלוד (עד כיתה ד'), כבת העדה הגיאורגית כמי שספגה ערכים, מנהגים ואורחות חיים מסורתיים של העדה, אשר שימשו להבטחת הלכידות ולשמירת הזהות הייחודית של העדה. כן סיפרה על גיאורגיה אשר הפכה ליעד תיירותי מבוקש בקרב ישראלים, ועל האהדה הרבה של העם הגיאורגי במדינת ישראל. בסיום דבריה החמיאה לראש העיר על המהפכה שהוא מוביל בלוד, ועל הידע שהפגין על מאכלי העדה ומנהגיה, "אפילו יותר טוב ממני", אמרה.

במשך כשעתיים חגגו בני הקהילה כמיטב המסורת הגיאורגית, בערב עשיר בקולינריה משובחת ומשופע באומנים מהשורה הראשונה מקרב הקהילה הגיאורגית בישראל, בהנחיית הזמר מריו צור. את הפתעת הערב סיפקה הזמרת איילה אליגולא, המתמודדת בתכנית הכוכב הבא לאירוויזיון 2019, בביצועים ווקלים מדהימים שריגשו את הקהל הרב.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד
כתבות נוספות שתרצו לקרוא
השבוע בלוד - יום כיפור, סוכות ואירועים לחג
משילוד: הצלחה גדולה לצו ראש העיר לוד בכיפור - ירידה...
השבוע בלוד - הכנה לכיפור, חינוך וספורט
יאיר רביבו ערב יום הכיפורים: "עיר בונים בבטון, קהילה בונים...
השבוע בלוד - חינוך, משטרה וספורט
טקס מרגש: בית ספר "דקל" לחינוך מיוחד בלוד נקרא על...
רפואה משלימה קרוב לבית כללית רפואה משלימה לתושבי רמלה והסביבה
רשת כללית רפואה משלימה ברמלה מעניקה לתושבי העיר והסביבה מגוון...
השבוע בלוד - שנת לימודים חדשה, הופעות והפנינג, וספורט
פותחים שנת לימודים מוצלחת בלוד עם ראש הממשלה, ושיא חדש...
כללית סמייל לוד באירוע חגיגי משיקה טיפולי הזרקות לפנים לתושבי לוד והסביבה
מרפאת כללית סמייל לוד תקיים ביום חמישי, 3 בספטמבר, אירוע...
חדשות לוד: הקמת מתחם אירועים, התחדשות בהנהלת מערכת החינוך העירונית, ביטחון בשכונות וספורט
היסטוריה בלוד: פורסם המכרז להקמת הארנה הלאומית של ישראל -...
השבוע בלוד: תגבור לצוות השיטור העירוני, לוד מצדיעה למשפחות המילואים וספורט
כתבות לתקשורת – דוברות עיריית לוד: 1: עיריית לוד במבצע אכיפה...
השבוע בלוד: פיתוח מוסדות חינוך, סגן ראש עיר חדש, אליפות הארץ בטניס ואליפות העולם בהיאבקות
החינוך בלוד בראש סדרי העדיפויות מיליוני שקלים מושקעים בפיתוח, שדרוג וקידום...
מתעמלות סטודיו ספקטור דנסינג עם דגל ישראל באליפות העולם
השבוע בלוד: כביש 443 הונצח על שמו של דוד לוי ז"ל, אלפים חגגו את גמר המונדיאל וספורטאי העיר שבו עם מדליות מהעולם
שבוע גדוש אירועים עבר על לוד: כביש 443 קיבל שם...
דילוג לתוכן