QTENT: איפה מציבים גזיבו כדי שהצל יהיה מעל הילדים

QTENT: איפה מציבים גזיבו כדי שהצל יהיה מעל הילדים
קרדיט: qtent

בקיץ החצר מחליפה תפקיד. מה שהיה שטח מעבר בדרך למכונית הופך למגרש המשחקים המרכזי של הבית, ותוך יומיים כבר עומדים שם בריכה מתנפחת, שני כיסאות פלסטיק וערימת מגבות רטובות. הכול עובד מצוין עד בערך עשר בבוקר. אז השמש מטפסת, והסידור היפה הזה מוצא את עצמו באמצע שטח פתוח בלי טיפת צל.

הפתרונות הראשונים תמיד מאולתרים. מזיזים את הבריכה לפינה המוצלת ליד הגדר, מותחים סדין בין ענף לעמוד הכביסה, קושרים מטרייה לכיסא ומקווים לטוב. זה מחזיק שעה. אחר כך הצל נדד, הסדין מצל על הריצוף הריק והילדים כבר חזרו לשמש. ההמלצות של משרד הבריאות לקיץ מדברות על שהייה בצל בשעות שבין עשר בבוקר לארבע אחר הצהריים, וזה בדיוק החלון שבו ילדים רוצים להיות במים ולא בסלון.

מבנה הצללה מתקפל הופך את הסדר. במקום לרדוף אחרי הצל הקיים, מביאים אותו לנקודה שבה הילדים כבר נמצאים. גזיבו נפתח בלי כלים, עומד על ארבע רגליים, ואפשר להזיז אותו בין הבוקר לצהריים כשצריך. נשארת שאלה אחת, והיא פחות פשוטה משנדמה: איפה בדיוק להעמיד אותו.

הצל זז, הבריכה נשארת במקום

הצל נודד. הבריכה לא. קל לחשוב על צל כעל שטח קבוע שנמצא במקום מסוים בחצר, אבל הוא זז כל שעה: בבוקר השמש עומדת במזרח והצל נופל מערבה, בצהריים היא כמעט מעל הראש והצל מתכנס לשטח קטן ממש מתחת לגג, ואחרי הצהריים היא יורדת למערב והצל נמתח מזרחה, ארוך ונמוך. מי שמעמיד את הגג בדיוק מעל הבריכה בשעת הצהריים יגלה כעבור שעתיים שהמים חזרו לשמש מלאה.

לכן כדאי להתחיל דווקא מהשאלה מתי החצר בשימוש. משפחה שיוצאת החוצה בעיקר אחרי הצהריים תרצה את המבנה ממערב לבריכה, כדי שהצל ייפול עליה כשהשמש כבר נמוכה. מי שמוציא את הילדים בבוקר יעשה בדיוק את ההפך. אין כאן מיקום אחד נכון. יש התאמה לשעות שבהן החצר באמת חיה.

שני דברים נוספים משנים את התמונה. קיר הבית עצמו מייצר צל ארוך בחלק מהשעות, ומי שמצמיד אליו את המבנה מקבל שכבה כפולה בבוקר ואפס תוספת לקראת הערב. גובה הגג קובע כמה רחוק נמתח הצל, כך שגג נמוך יחסית נותן צל צפוף וקרוב, וגג גבוה מרגיש מרווח יותר אך מפסיד כיסוי כשהשמש נכנסת בזווית. דופן בד בצד המערבי פותרת בדיוק את השעות שבהן הקרינה מגיעה מהצד ולא מלמעלה.

כשילדים רצים מסביב, החומרה חשובה יותר מהבד

ילד בן ארבע לא רואה חבל מתוח בגובה הקרסול. הוא רואה את הבריכה, ורק אותה, והמרחק בין הדלת האחורית של הבית לבין המים נעשה אצלו מסלול ריצה קבוע שחוזר על עצמו עשרות פעמים ביום. חבלי עיגון אלכסוניים הם הדבר הראשון שכדאי לוותר עליו בחצר משפחתית, ובמקומם עדיפות משקולות שיושבות על הרגליים עצמן. ברוב החצרות המרוצפות ממילא אי אפשר לנעוץ יתד באדמה, כך שההחלטה הזאת מתקבלת כמעט מעצמה.

הרגליים הן נקודה בפני עצמה. רגל שעומדת צמוד לדופן הבריכה תיפגש במוקדם או במאוחר עם ילד שקופץ החוצה, ולכן עדיף להשאיר מרחק של צעד או שניים בין הרגל למים. הרצפה סביב בריכה מתנפחת רטובה כל היום, וזו סיבה טובה להעמיד את המבנה על משטח שלא נהיה חלקלק ברגע שנשפכים עליו מים. פינות השלד בגובה של מבוגר לא מפריעות לקטנים, אבל מבוגר שרץ להרים מישהו שמעד כן פוגש אותן.

מנגנון הפתיחה נכנס לכאן מסיבה של בטיחות ולא של נוחות. שלד מספריים ננעל במקומו בסוף התנועה, וכל עוד הנעילה לא הושלמה המבנה אינו יציב באמת. שווה לפתוח ולסגור אותו פעם אחת בלי ילדים בסביבה, פשוט כדי להכיר את התנועה ואת המקומות שבהם היד תופסת.

רוח של אחרי הצהריים, בד רטוב ומה עושים בערב

אחרי השעה שלוש הרוח מתעוררת כמעט בכל אזור בארץ, וגג פרוס הוא מפרש לכל דבר. מבנה שנשאר לבדו בחצר בלי משקל בפינות עלול לזוז ממקומו, ובמקרה פחות מוצלח להתהפך על מה שעומד לידו: הבריכה המלאה, הכיסאות, האופניים של הגדול או העציץ שקנו בשבוע שעבר. המשקולות אינן קישוט. הן חלק מהמבנה.

הבד סובל פחות מהרוח ויותר מהשגרה. מים עם כלור נשפכים עליו כשמרוקנים את הבריכה, מלח מגיע איתכם מהים אחרי יום בחוף, ואבק נדבק לכל משטח אחרי חמסין. יריעה שמקפלים רטובה ודוחפים לתיק סגור מגיעה לשימוש הבא עם כתמים וריח. לייבש אותה פרוסה לפני האחסון לוקח פחות זמן מאשר לנקות אותה אחר כך.

היתרון האמיתי של מבנה מתקפל הוא שהחצר חוזרת להיות חצר. בערב מקפלים את הגג, מכניסים את הבריכה למחסן, והשטח פנוי שוב למכונית, לאופניים או לשולחן. זה גם מה שמאריך את חיי הציוד, מפני שמה שמאוחסן בחלק מהעונה מזדקן לאט יותר ממה שעומד בחוץ ברציפות מאפריל עד נובמבר.

מי עומדת מאחורי QTENT

QTENT עוסקת בפתרונות הצללה לחצר, לחוף ולאירועים: גזיבו מתקפל ושמשיות, לצד אביזרים משלימים. הקטלוג מסודר לפי שימוש ולא לפי דגם, כך שגזיבו לגינה עומד בנפרד מגזיבו לאירועים, מגזיבו לחנייה, מגזיבו לקאמפינג וממיני גזיבו לים, ויש גם מבנים שמיועדים לחורף. בצד השמשיות אפשר למצוא שמשיה למרפסת לצד שמשיות מקצועיות ושמשיות למסעדות.

המבנים מעוצבים כך שייראו טוב גם כשהם עומדים בחצר קטנה, וזה שיקול אמיתי כשהגג נשאר פרוס חודשים שלמים. החברה יושבת בראשון לציון ועובדת מול הלקוח בליווי אישי, עם התייעצות לפני הבחירה ולא רק אחריה.

מי שמתלבט בין מידות או בין סוגי שימוש יכול לתאר את החצר כפי שהיא: כמה מטרים פנויים יש, באילו שעות המשפחה בחוץ, ואיזה ריצוף יש מתחת. שלוש התשובות האלה מצמצמות את הבחירה מהר יותר מכל השוואת מפרטים, ומשם קל להגיע לקיץ שבו הצל נמצא בדיוק במקום שבו הילדים משחקים.

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
QTENT: איפה מציבים גזיבו כדי שהצל יהיה מעל הילדים
בקיץ החצר מחליפה תפקיד. מה שהיה שטח מעבר בדרך למכונית...
איזי גזיבו: מה מקימים בשטח לפני שהמרוץ העירוני מתחיל
רוב העבודה על מרוץ עירוני נגמרת הרבה לפני שמישהו רץ....
ברז לאמבטיה ולמקלחת: קיר, ניצב או סט, לפי ביג דיל
בשיפוץ של חדר רחצה בדירה רגילה הברז נבחר כמעט תמיד...
שירותי אחזקה מתקדמים למפעלי תעשייה
קופלונגים בעולם התעשייה, קופלונגים הם חלקים חיוניים המאפשרים חיבור והעברת תנועה...
פיסול פנים: האמנות שמאחורי היופי
פיסול שפתיים פיסול שפתיים הוא תחום שהפך לפופולרי במיוחד בשנים האחרונות....
למצוא את שביל הזהב בסכסוכים אזרחיים: מה תפקידו של עורך דין מתאים בכל צומת משפטית
חיי היום‑יום מזמנים החלטות משפטיות לא רק באולמות בית המשפט,...
צלם בתל אביב: הדרך לתמונות מושלמות
צלם תל אביב צלם תל אביב הוא המומחה שיכול להפוך כל...
המדריך לבחירת מזוודות איכותיות
מזוודות samsonite – הבחירה האידיאלית לנסיעות כאשר מחפשים מזוודות samsonite, חשוב...
בחינת המרחב התכנוני והסדרת זכויות במוקדי ביקוש
הדינמיקה של שוק הנדל"ן בישראל מושפעת באופן ישיר ממדיניות הוועדות...
השבוע בלוד: פיתוח מוסדות חינוך, סגן ראש עיר חדש, אליפות הארץ בטניס ואליפות העולם בהיאבקות
החינוך בלוד בראש סדרי העדיפויות מיליוני שקלים מושקעים בפיתוח, שדרוג וקידום...
דילוג לתוכן