חתונה היא אקט של רומנטיקה והתחייבות, אבל לא רק. חתונה היא גם שותפות כלכלית בלתי נמנעת: לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, במקרה של פרידה כל הנכסים שנצברו תוך כדי החיים המשותפים מחולקים שווה בשווה בין בני הזוג. בחלק מהמקרים החוק חל גם על הרכוש שבני הזוג הביאו איתם. הסכם ממון מחזיר את השליטה לבני הזוג עצמם, ומאפשר להם לקבוע חלוקה בהתאם לתפישה שלהם. החוק לא מחייב פנייה לעורך דין כדי לחתום על הסכם כזה, אבל כדאי כן להיעזר באיש מקצוע, וכאן בעמוד תמצאו הסברים מפורטים להמלצה.
ניסוחים מדויקים וחד משמעיים
התרומה הראשונה של עורך דין להסכמי ממון היא ניסוחים בהירים, מדויקים, חדים וחד משמעיים. לניסוח יש חשיבות רבה אם יידרש מימוש של ההסכם, מפני שרק כך לא יישאר מקום לפרשנויות או אי הבנות. באופן טבעי מומלץ למצוא עורך דין עם ניסיון רב בתחום, כזה שמודע לכל הרגישויות והניואנסים הדקים ולכן יודע כיצד לנסח הסכם בלי חורים.
יכולת לשכנע במקרה של התלבטות או היסוסים
תרומה נוספת של עורך דין להסכמי ממון היא היכולת לשכנע את מי שאולי עדיין מהסס או מהססת אם ההסכם נכון עבורם. חשוב לזכור שבמקרה של סירוב, אפשר כמובן פשוט לדחות את החתונה או אפילו לבטל אותה, אבל המטרה היא מן הסתם להגיע לשיתוף פעולה מיטבי בין בני הזוג. בכל מקרה כדאי לזכור שהמהות של הסכם ממון היא למעשה שקיפות, וזו כמובן איכות שכדאי שתהיה בכל מערכת יחסים.
נטרול האפשרות להתנגד להסכם
הסכם ממון כפוף לדיני החוזים, ולכן ניתן לבטל אותו אם הוא נחתם בכפייה או כתוצאה מהונאה, בדיוק כפי שניתן להגיש בעזרת עורך דין התנגדות לצוואה אם היא נערכה תחת לחץ פסול או מעשי מרמה. כשבעריכת הסכם הממון מעורב עורך דין, שכמובן מקפיד להתנהל מתוך יושרה מלאה, ומבהיר לשני הצדדים את המהות של כל סעיף – היכולת לטעון שהייתה הונאה מנוטרלת, וגם הלחץ לא רלוונטי, ולכן אפשר לדעת בוודאות שההסכם יקוים, אם יהיה בו צורך.
לצוות משרד עורכי הדין רפאל יצחק יש ניסיון רב בתחום הסכמי הממון. מרכיב נוסף בשירות הוא קשב רב לכל אדם, ועל הבסיס הזה התאמה מלאה למאפיינים הספציפיים של בני הזוג והזוגיות.