לא, אל תתבלבלו. בשונה מפירות ים ושאר מאכלים שמקורם בצמחי מים אבל כשרותם מוטלת בספק, אצות ים הן מגזר אחר לחלוטין של מוצרים והם בטוחים לגמרי גם לכל מי שנמנע ממה שמוטל בספק בתחום. מנקאי, ספירולינה ואחרים הם רק חלק מסוגי האצות שמחכים לנו היום בחנויות טבע נבחרות, ומה שאתם לא יודעים כנראה הוא שהן משמשות כמרכיבים משמעותיים בלא מעט תוספים תזונתיים שאתם רוכשים בחנויות הטבע. אצות ים הן צמחים שגדלים על המים, אבל הם זהים לחלוטין לצמחים יבשתיים ואין בהם כל חיות, בשונה משוניות למשל. אצות הים סופגות מן המים ומן האדמה רווית המים שתחתיהם, חומרים תזונתיים ייחודיים שלא ניתן להשיגם בשום צמח אחר, יהא בריא ועשיר ככל שיהא, וזוהי הייחודיות הגדולה של האצות. כאמור, אצות ים משמשות חנויות טבע רבות להפקת תוספי תזונה טבעיים עבור מי שצריך, אבל למה לקנות קופסת קפסולות במאות שקלים אפ אפשר לקנות אצות ולהשתמש בהם בעצמכם?
איך אוכלים אצות ים
אל דאגה, אף אחד אינו מתכנן להאכיל אתכם באצות ים כמו שהן מגיעות מן המים, למרות שהתרגלנו לצרוך בתזונה היומיומית שלנו ירקות עליים שונים כמו שהם בלי לעשות בעיות, אצות ים בדרך כלל משלבים בתזונה בחוכמה בתוך המאכלים המתאימים. אולי אינכם יודעים אבל גם השפים הגדולים בישראל ובעולם משתמשים בתפריטים שלהם באצות ים למטרות שונות, וגם אתם יכולים ללמוד לעשות את זה נכון. שילוב אצות ים במה שאתם מכינים בבית הוא שילוב חכם, שאפשר לעשותו בעזרת מתכונים בריאים ייעודיים המכילים אצות, ולאט לאט ללמוד את המינון ואת השילובים הנכונים. אצות ים מיועדות למאכל בהחלט, ואמנם טעמן שונה מטעמם של פירות וירקות, אבל יחד עם זאת אין ספק שניתן לשלב מעט אצות במנות בעלות טעם מוכר ואהוב ולקבל גוון טעם חדש ומרענן בלי טעם לוואי מוזר.
למה זה כל כך מומלץ
כפי שאמרנו, אצות ים הן בינתיים הצמחים היחידים שהתגלה כי הם מכילים שורה של חומרים בריאים שבדרך כלל אינם נמצאים בפירות וירקות. אמנם פירות וירקות מצבעים שונים מכילים עושר של חומרים חיוניים, אבל לא את כולם, וכמובן לא באותו מינון שמכילות אצות המים. לכן, כאמור, משתמשים בהם כדי להכין תוספי תזונה יקרים שאנחנו רוכשים כדי להעלות מדדים של ברזל או אחרים, אבל אפשר פשוט לעשות את זה בעצמנו ולחסוך זמן, כסף וכאב ראש. ברי פרי ואתם בריאים.