תוכנית עסקית למסעדה יש להכין לפני תהליך ההקמה. מומלץ לערוך אותה בעזרת מומחה לתחום. הסיבה הינה כי היא מספקת היבטים כלכליים ופיננסיים היכולים לסייע בדרכי פעולה. כך תתאפשר פתיחת עסק מוצלחת ואף יונח בסיס טוב להמשך. חברת NEW REST ניהול, ייעוץ והקמת מתחמי מזון עוסקת בתחום וניתן לקבל ממנה מידע רלוונטי.
תוכנית עסקית למסעדה – אחת משלושה שלבים
תוכנית עסקית למסעדה היא השלב השני בהכנות היזם. הראשון הוא אפיון המסעדה אותה הוא רוצה להקים. הוא כולל: אופייה וסוג המנות המוגשות בה, הגדרת קהל היעד, בחירת שם ומיקום, הכנת רשימת ציוד וחומרי גלם נדרשים, מחשבה על ההון הראשוני שיש להביא עד לקבלת הכנסות ראשונות ועוד. תכנית עסקית הינה מורכבת יותר ומספקת מספרים והערכות. כך, עלויות בפועל של ההקמה, הוצאות לרכישת ציוד, לשיווק ופרסום, תזרים מזומנים, הכנסות ורווחים צפויים ועוד. בהמשך היא תציג את אסטרטגיית השיווק והמכירות והדרך להגיע אל קהל היעד. בין היתר תספק תמונת מצב על השוק והמתחרים בפועל. מומחים המתמחים בתחום יכולים לייעץ גם על שיטות עבודה הנוגעות לליבת הפעילות כמו תחשיבי עלות העבודה ועוד. לאחר מכן, יש לבחור ישות כמו עוסק מורשה או חברה בע"מ ולרשום אותה ברשויות מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ.
הכנה בפועל
התוכנית נערכת על פי נתונים של המזמין על סמך נתונים מהשוק המותאמים לתחום. היא תספק מידע מקיף ותאפשר קבלת החלטות אסטרטגיות. התובנות, ההבהרות וההמלצות הינן רבות ויכולות לעודד הקמת המיזם, להצביע על חוסר כדאיות, להצביע על כדאיות גבולית ועוד. השקעה במסעדה חדשה הינה עתירת משאבים וגוזלת זמן רב וחבל להיכנס אליה ללא הכנה מתאימה.
חברת ייעוץ מקצועית
חברת NEW REST ניהול, ייעוץ והקמת מתחמי מזון עוסקת בתחום ומומלץ לקבל ממנה שירות מקצועי עם יחס אישי. השירות כולל ייעוץ וליווי לפני בעת ולאחר הקמת המיזם. מנהליה הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר המגיעים מלימוד התחום, הכרתו לעומק, קבלת מידע על חידושים מודרניים, ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים ועוד. ברשותם תשתית מקצועית מעולה אותה הם ישמחו להעמיד לטובת כל לקוח חדש.