שר החינוך רפי פרץ בפתיחת שנת הלימודים בלוד: ערבות הדדית ושוויון הזדמנויות לכל תלמיד

שר החינוך רפי פרץ בפתיחת שנת הלימודים בלוד: ערבות הדדית ושוויון הזדמנויות לכל תלמיד
עיריית לוד

השר שמע סקירה מפי מנהלת ביה"ס, איילה קליין, על הצלחתו של ביה"ס ועל המהפכה שעבר בשנים האחרונות, משיעור זכאות לבגרות שעמד על ממוצע של 40% ב-2011/2 וטיפס ל-93% ב-2018, נתון אשר מציב את ביה"ס בצמרת התיכוניים במדינה, זאת לצד שיפור משמעותי במדדי האקלים הבית ספרי.

ערבות הדדית ושוויון הזדמנויות לכל תלמיד
עיריית לוד

"זו קורת רוח גדולה מאוד לנו כאנשי משרד החינוך, לבוא לכאן ביום הראשון ללימודים ולראות כאן בי"ס מצוין שעושה עבודה טובה לקידום החינוך בעיר. מרשים מאוד מה שאני רואה כאן, ואני שמח מאוד על ההזדמנות להיות כאן, לאחר שהתארחתי כל השבת בלוד וראיתי כיצד ערך הערבות ההדדית מתקיים בלוד, הלכה למעשה", אמר השר פרץ והתייחס בדבריו לקהילת הגרעין התורני בלוד, לאחר הפיגוע הקשה בו נרצחה תושבת העיר, רנה שנרב הי"ד, "מצאתי כאן קהילה שבה כולם אחים, חברים, בגובה העיניים, נעזרים זה בזה".

בהתייחסו לערך המרכזי של החינוך אמר הרב פרץ: ״סובלנות היא חשובה אך ערבות הדדית היא הבסיס של העם. ערך הערבות ההדדית זו גולת הכותרת של החוסן החברתי, החינוכי וביטחוני שלנו במדינה, זהו הדגל שאנו צריכים להניף, שמחתי לשמוע על ההתקדמות של ביה"ס ועל הערכים שביה"ס מחנך אליהם. זה שאנחנו מצליחים להוציא תוצר חינוכי וערכי כל כך מובחר, זו ברכה גדולה מאוד, למנהלת, למורים, ובראש ובראשונה לתלמידים".

בשיחתו עם תלמידי בית הספר, אמר השר: ״במדינת ישראל לא תהיה תקרת זכוכית לאף ילד. אנחנו ניתן שוויון הזדמנויות לכולם. לא משנה איפה נולדת ולמי, מערכת החינוך צריכה לתת לך את הכלים להצליח בכל תחום שתרצה ורק השמיים הם הגבול״.

ערבות הדדית ושוויון הזדמנויות לכל תלמיד
עיריית לוד

נושא נוסף שעלה מצד התלמידים היה היחס לציונים. בעניין זה הדגיש השר: ״משרד החינוך אינו בית חרושת לציונים. אנחנו לא יצרני הציונים של מדינת ישראל. אנחנו קודם כל באים לחנך. לחנך זה להוציא תלמידים ממלכתיים יותר, מנהיגים יותר, ערכיים יותר, אכפתיים ופועלים יותר״.

בסיום דבריו אמר פרץ: ״בחינוך, אין תלמיד שלא מצטיין במשהו. וצריך להדגיש בכל ילד את הנקודה המיוחדת שלו, ואם מורה או מנהל לא מצליח לגעת בנקודה זו – הוא לא ראוי להיות בתפקידו. תלמיד צריך לומר – 'זה המורה שלי. זה המנהל שלי'. וזאת החברה שאנו צריכים. אתם מוציאים תוצר חשוב לחברה הישראלית. תרימו את הכבוד העצמי והדגל. תציבו רף ותעזרו לתלמיד להעביר את שרביט החינוך גם לדור הבא״.

בהתייחסו ללוד אמר השר לראש העיר: "אני מכיר היטב את העיר לוד ואני רואה אותה מתקדמת ומתקדמת ומתקדמת וכובשת את המקום שלה. בהצלחה!"

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
שירותי בריאות מתקדמים ופרטיים עד הבית
בשנים האחרונות, השירות של רנטגן עד הבית הפך לנפוץ יותר...
תקליטן דתי לאירועים בלתי נשכחים
תקליטן דתי  בחירת תקליטן דתי לאירועים דורשת הבנה מעמיקה בצרכים הייחודיים...
אהרון וינקלר - המנהיג השקט שמוביל את עולם הרכב
אהרון וינקלר - המנהיג השקט שמוביל את עולם הרכב
מנהיגות שמבוססת על ערכים, לא על כותרות אהרון וינקלר, נשיא חברת...
שירותי וטרינר חירום ויתרונותיהם באזור נס ציונה
וטרינר חירום בנס ציונה כשמדובר בבריאות בעלי החיים שלנו, היכולת לקבל...
שלטי ניאון לעסקים
שלטי ניאון הם כלי שיווקי רב עוצמה לכל עסק המעוניין...
הכנס לעולם האמנות עם קורסים ותערוכות ייחודיות
התחל במסע היצירה עם קורס קרמיקה הצטרפות לקורס קרמיקה היא חוויה...
תביעת פיצויים: המדריך המלא למימוש זכויותיכם
שבר בירך פיצויים: מה מגיע לכם? כאשר מדובר על שבר בירך...
הפתרון המושלם לרכב הישן שלך
קניית רכבים לפירוק כאשר הרכב שלך כבר לא מתפקד כפי שצריך...
ייעוץ פיננסי לעסקים: הדרך להצלחה כלכלית
החשיבות של ייעוץ פיננסי לעסקים בימינו, ניהול פיננסי חכם הוא הבסיס...
הקסם שבנוחות: קנייה בחנות צעצועי עץ אונליין
בעידן הדיגיטלי, חיפוש אחר צעצועים איכותיים הפך לקל ונוח יותר...
דילוג לתוכן