ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד

ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

לוד היא פסיפס מרהיב של תרבויות ועדות, אשר כל אחת מהן, חוגגת מדי שנה בתמיכת עיריית לוד, ערבי תרבות ופולקלור כחלק משימור המורשת, התרבות והמסורת של כל עדה ועדה. אחת העדות המפוארות שמוסיפה המון מסורת, כבוד ופולקלור לעיר לוד, היא העדה הגיאורגית שחגגה ביום שני השבוע ערב תרבות מושקע ומפואר.

את היוזמה לקיום הערב המיוחד, הוביל זו השנה החמישית, סגן ראש העיר רפי קטאשוילי. לערב המיוחד אשר התקיים במתנ"ס דנוור, הוזמנו והגיעו מכובדים רבים בהם, ראש העיר עו"ד יאיר רביבו ורעייתו יקירה, סגנית שר החוץ חה"כ ציפי חוטובלי, סגן וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל, חברי מועצת העיר בהם המשנים לראש העיר אלי סער, גיל חדד ורפי יקותיאל, ומאות מבני הקהילה המפוארת.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

רפי קטאשוילי, סגן ראש העיר, הודה לקהל הרב שהגיע והבטיח להמשיך במסורת נפלאה זו המתקיימת  בתמיכתו החמה והמחבקת של ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו.

ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, תיבל את דבריו במשפטי ברכה קצרים גם בשפה הגיאורגית, וציין את מאכלי העדה אותם פגש בילדותו בשכונת שרת בה התגורר, שבה ספג מהערכים היפים של שכניו מהעדה הגיאורגית, בעלת המורשת התרבותית העשירה. כן הדגיש בדבריו את הקשר המיוחד של בני העדה הגיאורגית לעיר לוד, אשר לאורך השנים שמרו על זיקתם לעיר ונותרו לגור בה, גם בתקופות הקשות בהן קהילות ומשפחות רבות עזבו את העיר. בסיום דבריו מסר את תודתו הרבה לסגנו רפי קטאשוילי, על היוזמה ושיתוף הפעולה ועל הארגון המופתי אשר תרם להפקה מוצלחת ומרהיבה של ערב תרבותי עשיר ומלא בפולקלור משובח.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

חה"כ ציפי חוטובלי, סגנית שר החוץ, סיפרה על ילדותה בשכונת חב"ד בלוד (עד כיתה ד'), כבת העדה הגיאורגית כמי שספגה ערכים, מנהגים ואורחות חיים מסורתיים של העדה, אשר שימשו להבטחת הלכידות ולשמירת הזהות הייחודית של העדה. כן סיפרה על גיאורגיה אשר הפכה ליעד תיירותי מבוקש בקרב ישראלים, ועל האהדה הרבה של העם הגיאורגי במדינת ישראל. בסיום דבריה החמיאה לראש העיר על המהפכה שהוא מוביל בלוד, ועל הידע שהפגין על מאכלי העדה ומנהגיה, "אפילו יותר טוב ממני", אמרה.

במשך כשעתיים חגגו בני הקהילה כמיטב המסורת הגיאורגית, בערב עשיר בקולינריה משובחת ומשופע באומנים מהשורה הראשונה מקרב הקהילה הגיאורגית בישראל, בהנחיית הזמר מריו צור. את הפתעת הערב סיפקה הזמרת איילה אליגולא, המתמודדת בתכנית הכוכב הבא לאירוויזיון 2019, בביצועים ווקלים מדהימים שריגשו את הקהל הרב.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד
כתבות נוספות שתרצו לקרוא
מי מאזין לכם ואיך אפשר לדעת את זה
בעבר הרחוק האזנה לאחרים היתה עניין קל ביותר, בעולם בו...
אסור לנו לשכוח את הטבע
בתור נשים אנחנו הרבה פעמים שמות את עצמנו במקום האחרון...
איזו מצבה אפשר להקים עבור קבורה בקיר?
בשנים האחרונות, בשל מצוקת מקום בבתי העלמין, פותחה שיטת קבורה...
עריקות מהצבא: צעד חכם או טעות קשה?
בישראל, כידוע, מונהג שירות חובה (גם אם בפועל מתגייסים לצה"ל...
כל מה שחשוב לדעת על צילום ביוב
קבלת תמונה מדויקת אודות המתרחש בתוך צנרת הביוב היא הדרך...
רופא שיניים בחיפה: הדרך לחיוך בריא ומושלם
כאשר אתם מחפשים רופא שיניים בחיפה, חשוב להבין עד כמה...
להשתמש במדע בחוכמה כדי להרגיש טוב יותר
המדע עומד לצידנו כדי שנדע להשתמש בו בחכמה. דווקא בעידן...
חובות: מצב לא נעים אך שניתן לצאת ממנו
כל אדם כמעט היה בשלב כלשהו בחייו במצב בו היה...
בניית אבות טיפוס בתלת מימד
לפני מסירת מוצר חדש לייצור, רוב החברות בודקות אותו תחילה....
פורים של חסד לנפגעי המלחמה: אמית רמלה עטפו את האמהות השכולות
ברשת החינוך אמית החליטו להקדיש את השבוע שלפני פורים לתרומה...
דילוג לתוכן