ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד

ערב הוקרה לעדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

לוד היא פסיפס מרהיב של תרבויות ועדות, אשר כל אחת מהן, חוגגת מדי שנה בתמיכת עיריית לוד, ערבי תרבות ופולקלור כחלק משימור המורשת, התרבות והמסורת של כל עדה ועדה. אחת העדות המפוארות שמוסיפה המון מסורת, כבוד ופולקלור לעיר לוד, היא העדה הגיאורגית שחגגה ביום שני השבוע ערב תרבות מושקע ומפואר.

את היוזמה לקיום הערב המיוחד, הוביל זו השנה החמישית, סגן ראש העיר רפי קטאשוילי. לערב המיוחד אשר התקיים במתנ"ס דנוור, הוזמנו והגיעו מכובדים רבים בהם, ראש העיר עו"ד יאיר רביבו ורעייתו יקירה, סגנית שר החוץ חה"כ ציפי חוטובלי, סגן וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל, חברי מועצת העיר בהם המשנים לראש העיר אלי סער, גיל חדד ורפי יקותיאל, ומאות מבני הקהילה המפוארת.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

רפי קטאשוילי, סגן ראש העיר, הודה לקהל הרב שהגיע והבטיח להמשיך במסורת נפלאה זו המתקיימת  בתמיכתו החמה והמחבקת של ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו.

ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, תיבל את דבריו במשפטי ברכה קצרים גם בשפה הגיאורגית, וציין את מאכלי העדה אותם פגש בילדותו בשכונת שרת בה התגורר, שבה ספג מהערכים היפים של שכניו מהעדה הגיאורגית, בעלת המורשת התרבותית העשירה. כן הדגיש בדבריו את הקשר המיוחד של בני העדה הגיאורגית לעיר לוד, אשר לאורך השנים שמרו על זיקתם לעיר ונותרו לגור בה, גם בתקופות הקשות בהן קהילות ומשפחות רבות עזבו את העיר. בסיום דבריו מסר את תודתו הרבה לסגנו רפי קטאשוילי, על היוזמה ושיתוף הפעולה ועל הארגון המופתי אשר תרם להפקה מוצלחת ומרהיבה של ערב תרבותי עשיר ומלא בפולקלור משובח.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד

חה"כ ציפי חוטובלי, סגנית שר החוץ, סיפרה על ילדותה בשכונת חב"ד בלוד (עד כיתה ד'), כבת העדה הגיאורגית כמי שספגה ערכים, מנהגים ואורחות חיים מסורתיים של העדה, אשר שימשו להבטחת הלכידות ולשמירת הזהות הייחודית של העדה. כן סיפרה על גיאורגיה אשר הפכה ליעד תיירותי מבוקש בקרב ישראלים, ועל האהדה הרבה של העם הגיאורגי במדינת ישראל. בסיום דבריה החמיאה לראש העיר על המהפכה שהוא מוביל בלוד, ועל הידע שהפגין על מאכלי העדה ומנהגיה, "אפילו יותר טוב ממני", אמרה.

במשך כשעתיים חגגו בני הקהילה כמיטב המסורת הגיאורגית, בערב עשיר בקולינריה משובחת ומשופע באומנים מהשורה הראשונה מקרב הקהילה הגיאורגית בישראל, בהנחיית הזמר מריו צור. את הפתעת הערב סיפקה הזמרת איילה אליגולא, המתמודדת בתכנית הכוכב הבא לאירוויזיון 2019, בביצועים ווקלים מדהימים שריגשו את הקהל הרב.

ערב פולקלור ססגוני כחלק משימור המסורת של העדה הגיאורגית בלוד
עיריית לוד
כתבות נוספות שתרצו לקרוא
המדריך המלא למיסוי אופציות ומומחיות בתחום המס
מיסוי אופציות: מה חשוב לדעת? מיסוי אופציות הוא נושא מורכב שדורש...
הפתרונות המובילים באריזות טייק אווי וציוד מטבח למסעדות  
קופסאות טייק אווי כאשר מדובר בפתרונות אריזה למסעדות, אין ספק כי...
גלו את הקורסים המובילים לעיצוב גבות והסרת איפור
קורס עיצוב גבות במרכז אם אתן מעוניינות לשדרג את המיומנויות שלכן...
השכרת רכבים ולימוזינות לאירועים מיוחדים: הפתרון המושלם לחגיגה בלתי נשכחת
השכרת רכבים לחתונות: חוויה בלתי נשכחת   כשמדובר בהשכרת רכבים לחתונות, האיכות...
שירותי שליחויות בגוש דן: הדרך המהירה והיעילה שלך
שליחויות בגוש דן     גוש דן, הלב הפועם של ישראל, דורש פתרונות...
למה כדאי ללמוד קורס אילוף כלבים אונליין?
קורס אילוף כלבים אונליין    קורס אילוף כלבים אונליין מציע יתרונות רבים...
שירותי בריאות מתקדמים ופרטיים עד הבית
בשנים האחרונות, השירות של רנטגן עד הבית הפך לנפוץ יותר...
תקליטן דתי לאירועים בלתי נשכחים
תקליטן דתי  בחירת תקליטן דתי לאירועים דורשת הבנה מעמיקה בצרכים הייחודיים...
אהרון וינקלר - המנהיג השקט שמוביל את עולם הרכב
אהרון וינקלר - המנהיג השקט שמוביל את עולם הרכב
מנהיגות שמבוססת על ערכים, לא על כותרות אהרון וינקלר, נשיא חברת...
שירותי וטרינר חירום ויתרונותיהם באזור נס ציונה
וטרינר חירום בנס ציונה כשמדובר בבריאות בעלי החיים שלנו, היכולת לקבל...
דילוג לתוכן