ניצחון ענק ליאיר רביבו בבחירות לראשות העיר ולמועצת העיר בלוד

ניצחון ענק ליאיר רביבו בבחירות לראשות העיר ולמועצת העיר בלוד
עיריית לוד

■ניצחון ענק לראש העיר המכהן, עו"ד יאיר רביבו אשר גרף כ-75% בבחירות לראשות העיר, והגדיל את כוחו במועצת העיר מ-4 מנדטים ל-6 מנדטים ■ סה"כ הצביעו 30,737 המהווים כ-54% מכלל בעלי זכות הבחירה בלוד ■ 6 סיעות בלבד במועצה הנכנסת לעומת 10 ביוצאת ■ הייצוג הנשי זוכה לארבע נציגות לעומת 2 במועצה היוצאת.

ניצחון ענק ליאיר רביבו בבחירות
עיריית לוד

העיר לוד על תושביה, נבחריה ומתמודדיה, הוכיחה בגרות פוליטית ראויה לציון, כאשר יום הבחירות עבר בסדר מופתי ומבלי שנרשמו אירועים מיוחדים, כיום חגיגי של דמוקרטיה.

רביבו, הביס את שני יריביו במירוץ לראשות העיר, וזכה ברוב מוחץ וחד משמעי.  גם בהתמודדות על מועצת העיר, הגדיל רביבו את כוחו באופן משמעותי, והכניס 6 מנדטים לעומת 4 בקדנציה האחרונה.

סה"כ הצביעו 30,737 המהווים כ-54% מכלל בעלי זכות הבחירה בלוד. בעוד שבמועצה היוצאת כיהנו 10 סיעות, בקדנציה החדשה יכהנו 6 סיעות בלבד: סיעת הליכוד בראשות עו"ד יאיר רביבו קיבלה 7,868 קולות אשר זיכו את הסיעה ב-6 מנדטים: לצידו של ראש העיר יכהנו רפי קטאשוילי, גיל חדד, נתנאל אייזיק, אליהו סער ועו"ד אודליה ארז.

להישג זהה זכתה הרשימה המשותפת בראשות עו"ד פרג' אבן פרג' – אלנידא אל ערבי אללידאויה ואל נאדהדה שקיבלה 7,741 קולות ו-6 מנדטים הכוללים מלבד פרג' את עו"ד עבד אל כרים אזברגה, מוחמד אבו שריקי, פידה שחאדה סאלחה, ג'מאל אבו סיאם, ואקרם סקאלה.

הבית היהודי בראשות יוסף חיים הרוש עם 4,758 קולות ושלושה נציגים במועצה. יחד עם הרוש יכהנו עו"ד אלמז יאלי פנטה, ועמיחי לנגפלד.

סיעת לוד ביתנו שמרה במדויק על כוחה עם 2,952 קולות ושני מנדטים שהעניקו לאלוירה קוליחמן ולאריה לוי קדנציה נוספת.

יש עתיד לכולנו בראשות רפי יקותיאל עם 1,801 קולות ומנדט אחד, כך גם ש"ס בראשות עו"ד מאיר אסולין עם 1,587 קולות ומנדט אחד.

עוד קצת סטטיסטיקה: מבין 19 חברי המועצה הנבחרים, 6 חדשים שלא כיהנו בעבר. הייצוג הנשי זוכה לארבע נציגות לעומת 2 במועצה היוצאת. בסימן שש: 6 סיעות במועצה, 6 חברי מועצה חדשים, 6 מנדטים לליכוד, 6 מנדטים לאלנידא אל ערבי, 6 עורכי דין בסיעות השונות וגם 6 רשימות נוספות שלא זכו במנדט: משה בונפיל, אשר התמודד לראשות העיר, זכה באחוז תמיכה נמוך במיוחד ואף לא עבר את אחוז החסימה כאשר קיבל 934 קולות בלבד למועצה. גם סיעת “עשיה באמונה” של הרב אליהו ממן הסתפקה ב-988 קולות ולא זכתה במנדט, ולאחריהם “אנחנו יחד” של טל לינוי שהגיע ל-893 קולות, מיכל חן סופיר עם 638 קולות, "תקוה ללוד" של רותי חדד עם 365 קולות ו-"לוקחים אחריות" של שימי אדזיאשוילי עם 232 קולות בלבד.

יצוין כי הנתונים אינם סופיים שכן אינם כוללים את קולות החיילים.

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
מי מאזין לכם ואיך אפשר לדעת את זה
בעבר הרחוק האזנה לאחרים היתה עניין קל ביותר, בעולם בו...
אסור לנו לשכוח את הטבע
בתור נשים אנחנו הרבה פעמים שמות את עצמנו במקום האחרון...
איזו מצבה אפשר להקים עבור קבורה בקיר?
בשנים האחרונות, בשל מצוקת מקום בבתי העלמין, פותחה שיטת קבורה...
עריקות מהצבא: צעד חכם או טעות קשה?
בישראל, כידוע, מונהג שירות חובה (גם אם בפועל מתגייסים לצה"ל...
כל מה שחשוב לדעת על צילום ביוב
קבלת תמונה מדויקת אודות המתרחש בתוך צנרת הביוב היא הדרך...
רופא שיניים בחיפה: הדרך לחיוך בריא ומושלם
כאשר אתם מחפשים רופא שיניים בחיפה, חשוב להבין עד כמה...
להשתמש במדע בחוכמה כדי להרגיש טוב יותר
המדע עומד לצידנו כדי שנדע להשתמש בו בחכמה. דווקא בעידן...
חובות: מצב לא נעים אך שניתן לצאת ממנו
כל אדם כמעט היה בשלב כלשהו בחייו במצב בו היה...
בניית אבות טיפוס בתלת מימד
לפני מסירת מוצר חדש לייצור, רוב החברות בודקות אותו תחילה....
פורים של חסד לנפגעי המלחמה: אמית רמלה עטפו את האמהות השכולות
ברשת החינוך אמית החליטו להקדיש את השבוע שלפני פורים לתרומה...
דילוג לתוכן