Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

נחנכה כיכר הרימון בלוד לזכרו של דוד יוסף ז"ל

נחנכה כיכר הרימון בלוד לזכרו של דוד יוסף ז"ל
עיריית לוד

בשבוע שעבר נחנכה כיכר הרימון ברח' שלמה המלך פינת איינשטיין בלוד, לזכרו של דוד יוסף ז"ל, איש ציבור, מורה ומחנך, סופר ופעיל עלייה וקליטה, אשר היה בין 12 הצעירים היהודים הראשונים שהגיעו מאתיופיה לישראל ללימודי עברית ויהדות באמצע שנות ה-50, תושב העיר לוד וממקימי בית הכנסת לעולי אתיופיה בלוד.

טקס הסרת הלוט מעל שלט כיכר הרימון לזכרו של דוד יוסף זל
עיריית לוד

הטקס התקיים במעמד ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, בני משפחת דוד, מנכ"ל העירייה אהרון אטיאס, המשנה לראש העיר אליהו סער וחברת המועצה אלמז זרו, תלמידתו של דוד יוסף, אשר סיפרה על פועלו ואישיותו החשובה כמורה ומחנך.

ראש העיר ציין כי "זהו כבוד גדול לעיר לוד להנציח את המורשת המפוארת של קהילת יהודי אתיופיה בישראל, התרבות וערכי הקהילה היקרה, וכן של אישים בולטים בקהילה, כמו דוד יוסף ז"ל, המהווים סמל ודוגמא אישית של אהבת המולדת והעם. העיר לוד התברכה בקהילת יוצאי אתיופיה, שהגיעה לכאן בשל כמיהתה לירושלים ולארץ ישראל, ואנו מחבקים את הקהילה היקרה באהבה רבה".

טקס הסרת הלוט מעל שלט כיכר הרימון לזכרו של דוד יוסף זל
עיריית לוד

הבן דניאל דוד, סיפר על דמותו הערכית של אביו, אשר גויס ב-1981 על ידי הסוכנות היהודית, כדי לסייע בקליטת העולים החדשים מאתיופיה, שהגיעו באותה עת לארץ. בשנת 1988 הוזמן על ידי ג'וינט ישראל לקחת חלק בהקמת מרכז ביתאצ'ין (באמהרית: ביתנו) בירושלים – מרכז ייעוץ והדרכה לאנשי מקצוע בתחומי הרווחה, הבריאות והחינוך, אשר טיפלו בעולים. בתקופה זו השתתף בכתיבת ספרי הדרכה ומאמרים בנושא תרבות ומורשת יהדות אתיופיה. בנוסף הפיק קלטות לימודיות על חגי ישראל לדוברי אמהרית. בשנת 1989 הוסמך כטוען רבני על ידי מכון מאיר ושימש יועץ משפחתי מטעם הג'וינט. בשנת 1990 נשלח על ידי הסוכנות היהודית לאתיופיה, על מנת להכשיר את המורים בבתי הספר היהודיים בהוראת עברית ויהדות ובהיכרות עם ישראל. לאחר שובו ארצה, מתוך תפיסתו שיש לשלב בין המסורת העתיקה של יהודי אתיופיה לבין החיים החדשים בישראל, היה שותף להקמת פורום ארצי של זקני העדה, לפתרון סכסוכים בין בני זוג, כפי שהיה נהוג באתיופיה. כן פעל לקבלת הכרה של בתי הדין הרבניים במוסד זה ולשיתוף פעולה עם בית הדין המיוחד של יהודי אתיופיה. לאחר פרישתו בשנת 2001 המשיך להרצות ולכתוב מאמרים בנושא תרבות ומורשת יהודי אתיופיה. יחד עם ישעיהו צאנה פעל להקמת בית הכנסת הראשון לקהילה האתיופית בלוד, שבנייתו הושלמה ב-2003. יוסף דוד הלך לעולמו בשנת 2014 והובא למנוחות בבית העלמין בלוד. הוא הותיר אחריו את רעייתו חנה ושמונת ילדיהם.

יהי זכרו ברוך.

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
איך מוצאים דירה בדרום שעונה על כל הדרישות?
ברור לכם שלהמשיך לחיות בשכירות זה לא באמת בא בחשבון?...
אם יש לך עין טובה לאסתטיקה, מקומך בתחום הביוטי
נשות מקצוע טובות בתחום הביוטי יכולות להיות בכל הרמות, אולם...
החשיבות של עבודות איטום בפרויקט בניה
איטום מבנה מהווה דבר חשוב ביותר. אם אתם עומדים בפני...
ללמד את הגוף לטפל בעצמו- כך תעשו את זה
אם אתם הורים לילדים, בוודאי אמרו לכם לא פעם שכדי...
מהי חקירה לצורך מתן עדות ולמה לשים לב?
כדי לאסוף חומרים שיעזרו לה לבנות את תיקו של החשוד...
ההורה לא השאיר צוואה? אל תתמודדו עם הדברים לבד
בין אם הורה הותיר אחריו צוואה ובין אם לא, חלוקת...
הגנו על הזכויות שלכם בעבודה
גם למעסיקים יש זכויות בעבודה מול עובדים שמנצלים את החוק...
תפקידיו של עורך דין מקרקעין
עורך דין מקרקעין מספק שירותים שונים הקשורים לנדל"ן. אחד השירותים...
הגיע הזמן להשקיע בהתפתחות אישית
להרגיש תקועים באותה נקודה הרבה זמן בחיים זה לא משהו...
איך באמת צריכה להיראות דלת הכניסה לבניין שלכם?
אם עד היום בכל פעם כשעשיתם שיפוץ בבית התעלמתם מדלת...