Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מרכז אַדְרַבָּה לֹוד: חדשנות עתיקה-עכשווית

מרכז אַדְרַבָּה לֹוד: חדשנות עתיקה-עכשווית
עיריית לוד

"אדרבה לוד" עתיד להיות מרכז מבקרים חינוכי-תיירותי לאומי אשר יציג את אחד מהפרקים המסעירים ומרתקים בתולדות העם היהודי – תקופת התנאים   ראש העיר עו"ד יאיר רביבו: "לוד תשפר את תדמיתה כעיר בעלת עבר היסטורי מפואר, וכעיר המשקיעה בחינוך ובערכי מורשת. המרכז יסייע למשוך אל העיר קהל, ולמצות את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי הטמון בה".

מרכז אדרבה המתוכנן בלוד
עיריית לוד

בימים אלו עמלים אנשי עמותת "אדרבה לוד", בשיתוף העיריה והחברה הכלכלית, על תכנון הקמתו של מרכז תיירותי-חינוכי יחיד מסוגו בעולם, מרכז "אדרבה לוד".

"אדרבה לוד" עתיד להיות מרכז מבקרים חינוכי-תיירותי לאומי אשר יציג את אחד מהפרקים המסעירים ומרתקים בתולדות העם היהודי – תקופת התנאים, הם החכמים אשר חיו בארץ ישראל במאות הראשונות לספירה. רבים מחכמים אלו חיו ופעלו.. בלוד! בבתי המדרש של האישים המרתקים הללו נוצרו תרבות הדיון והחשיבה היהודית אשר התפתחו למפעל העצום של 1800 שנות יצירה, למדנות, ומסירת חכמה!

מרכז אדרבה המתוכנן בלוד
עיריית לוד

המרכז יהיה פעיל ודינאמי, המזמין את מבקריו לחוות, להתנסות, לדון וליצור. המבקרים יחוו מפגש עם דמויות ועם סיטואציות אשר יזמנו דיון ושיח ויעוררו רגש חשיבה ודמיון.  המרכז יציע המחשות והתנסויות מפתיעות סביב סוגיות, ערכים ואופני חשיבה מעולמו של בית המדרש.

מזה מספר חודשים מקיימת "אדרבה" פעילות במסגרת "בית היוצר לחדשנות בית מדרשית". השבוע התקיים מפגש ייחודי ומעורר ענין בהשתתפות חברי מכון "אייר", שהוא מכון למחקר מדעי רב תחומי הפועל אף הוא בלוד. המפגש בין שני סגנונות החשיבה – היהודית העתיקה מחד, והמחקרית-מדעית מאידך, היה חדשני, מרתק ו"השאיר טעם של עוד" כדברי ד"ר צפריר קולת, העומד בראש מכון אייר. את המפגש הנחה ד"ר משה מאיר איש "אדרבה".

יאיר ליברמן, תושב לוד ויו"ר "אדרבה", אמר כי  "אדרבה לוד" עתיד להיות מוסד לודאי חשוב ומשפיע, וכי הם ימשיכו ליזום ולקיים מפגשים ושיתופי פעולה מעוררי יצירתיות וחדשנות.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, ציין כי אַדְרַבָּה לֹוד עתיד להיבנות בעיר העתיקה של לוד, המקום בו חיו ופעלו אישים אלו. העיר העתיקה של לוד נמצאת בימים אלה בעיצומו של הליך תכנון ופיתוח אינטנסיבי. במסגרת זו מתוכננים שיקום האתרים והמונומנטים ההיסטוריים בעיר העתיקה, ובניית מוזיאון "פסיפס לוד" על ידי רשות העתיקות. הקמת המוזיאון, כחלק משיקום המכלול התיירותי, צפויה להוות נקודת מפנה בהתפתחות העיר. לוד תשפר את תדמיתה כעיר בעלת עבר היסטורי מפואר, וכעיר המשקיעה בחינוך ובערכי מורשת. המרכז יסייע למשוך אל העיר קהל, ולמצות את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי הטמון בה".

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
מקצועיות וניסיון משפטי רחב היקף: משרד עורכי דין קורל פרג'יאן
משרד עורכי דין קורל פרג'יאן מתמחה במתן שירותים משפטיים מקצועיים...
השלב הראשון לאחר תאונה
תאונות יכולות לגרום לנזקים שונים. בשפה המשפטית, נזקים פיזיים ורגשיים...
איך נגמול את הילד מחיתולים בהצלחה
אם תשאלו הורים בכל רחבי העולם, אין ספק כי אלו...
מה צריך לדעת על בדיקת ראייה לרישיון נהיגה?
כל אדם שנוהג יודע כי אחד הדברים החשובים ביותר שעליו...
עורך דין פלילי- לליווי בכל השלבים וההליכים
רבים רואים את המשפט הפלילי ככזה הנוגע רק לאנשים הנמצאים...
לכל תאונה השלכות קשות לעתיד
תאונות רבות גוררות איתן השלכות קשות לעתיד אבל מי שנפגע...
מומחיות במגוון תחומים משפטיים
משרד עורכי דין לירון ארהרדט, המתמחה בתחום דיני הנזיקין, מציע...
איך מבצעים צילומים מסחריים בצורה נכונה?
כל מי שיש לו עסק ומוכר שירות או מוצרים שונים...
מה הן ההשפעות של גלי הרדיו על העור שלנו?
תדר רדיו (RF) הוא סוג של "חום ממוקד" שעשוי לחמם...
על מה מסתכלים לפני שנכנסים לדירה חדשה
כאשר אנו רוכשים או שוכרים דירה, יהיו דברים חשובים שנוודא...