מחזון למציאות! במסגרת פעילות המרכז לגישור ודיאלוג בקהילה לוד, אשר פועל תחת האגף לשילוב חברתי והמחלקה לשירותי קהילה וקליטה, המשיכו במרכז הגישור לשנה השלישית של תכנית גישור בחינוך בבית הספר נעם נריה.

במהלך השנתיים האחרונות הוכשרו תלמידי כיתות ד' בתחום של הגישור והדיאלוג ע"י הרצאות, סדנאות, סימולציות והתנסויות מעשיות. בתום תהליך הלמידה, החלו המגשרים הצעירים לגשר סכסוכים וקונפליקטים של תלמידי השכבה הצעירה בבית הספר.
מרכז הגישור הינו מרכז קהילתי הפועל רבות למען הקהילה, לאחר שנתיים של פרויקט בתוך כתלי בית הספר, בוגרי המחזור הראשון החלו לצאת לגני הילדים בשכונה! במהלך המפגשים המגשרים מעבירים תכנים מעולם הגישור המתאים לעולמם של ילדי הגנים- המפגש כולל הצגה, שיח ומשחקים אשר מנחילים את ערכי עולם הגישור והדיאלוג לדור הצעיר יותר.
"מבחינתי, זהו פרויקט שיש לנו השפעה ומשמעות לטווח הארוך, תלמידים צעירים לומדים את נפלאות שפת הגישור, מקבלים כלי מעשיים להתמודדות עם קונפליקט ואתגרים, אך המיוחד הוא- חניכתם את הילדים הצעירים יותר בגני הילדים", אמרה יסכה ברדה, מנהלת המרכז לגישור ודיאלוג בקהילה.
המרכז לגישור ודיאלוג מודה לדיאלוג אחר, לעופרה- מנהלת בית הספר וכל צוות בית הספר, על הטמעה והתמדה, וכן למדריכת המוגנות אשר מובילה את הפרויקט והתלמידים. תודה מיוחדת מסרו לאורלי דהן ורון גלבוע, מהאגף לשילוב חברתי על התמיכה והליווי לנושא הגישור לאורך כל השנה, וכן ליוסי הרוש, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, וליעל רוזנטל אחראית טיפול נקודתי, על שיתוף הפעולה יוצא הדופן עם עולם הגישור, ולאיתן לוי, מנהל תוכנית עיר ללא אלימות ושקד כהן מנהלת תכנית מוטב יחדיו ששותפים מתחילת הדרך ומהווים חלק בלתי נפרד מפעילות הגישור בבית הספר ובשכונות.