Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

לוד מארחת את ליל המימונה המרכזי-הארצי

לוד מארחת את ליל המימונה המרכזי-הארצי
עיריית ללוד, ארכיון מאשתקד

העיר לוד תארח השנה את חגיגות ליל המימונה המרכזיות בישראל, פרי שיתוף פעולה הדוק עם הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו בראשותו של סם בן שטרית.

כמדי שנה, צפויים להגיע ללוד שרי ממשלה בכירים, חברי כנסת, אח"מים ואישי ציבור מכל הקשת הפוליטית בלוד ובישראל, אשר מגיעים כדי  לחבק את העיר לוד באהבה רבה.

ליל המימונה המרכזי-הארצי
עיריית ללוד, ארכיון מאשתקד

האירוע יתקיים במוצאי-שבת, כ"ב בניסן תשע"ט, 27.4.19 בשעה 21:00, בהיכל התרבות העירוני רח' קפלן 2.

בתכנית: ברכות – ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, נשיא הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו- סם בן שטרית, תזמורת אנדלוסית בהרכב של 5 נגנים "מליאור בית האומן", והזמר מואיזו קרוצ'י.

ראש העיר מסר את תודתו לפדרציה העולמית של יהדות מרוקו, על שיתוף הפעולה ההדוק ועל שבחרו בלוד זו הפעם השנייה לאירוח חגיגות המימונה המרכזיות, כהמשך ישיר לעשייה הענפה למען אחדות ישראל והנחלת מורשת העם היהודי, תוך הבלטת חלקה של יהדות מרוקו בתקומת המדינה ובהעשרת התרבות הלאומית של עם ישראל.

"העיר לוד שמחה וגאה לארח השנה את חגיגות המימונה המרכזיות בישראל, המאחדות את העם כולו לערכים של הכנסת אורחים, מאור פנים, אהבת האדם וקירוב לבבות", אמר ראש העיר, יאיר רביבו, "החג הנפלא שתרם רבות להאדרת שמה של יהדות מרוקו, הפך עם השנים לחג לאומי כלל ישראלי ולחג של כל העדות, עם אווירה שמחה וססגונית, שפע של אהבה ונתינה, ועם התקרובת העשירה והמתוקה והמופלטות הנהדרות. בחג המיוחד הזה שמסמל את אהבת ישראל, אנו לא רק פותחים את הדלת לרווחה בפני כל קהילות ישראל וכל המגזרים, אלא גם את הלב, בשמחה ובמאור פנים, באהבה ובחדווה.

"אלו הם ערכי היסוד של החג המאפיינים את לוד כעיר של הכנסת אורחים, עיר פתוחה וסובלנית במיטבה כלפי כל אדם. מי ייתן ונזכה כולנו לראות את השלום, האחווה והערבות ההדדית המזוהים כל כך עם החג המיוחד הזה בעירנו ובארצנו ושתמיד נחגוג יחד.

"העיר לוד מחבקת באהבה את קהילת יוצאי מרוקו ומאחלת לכל עם ישראל שגשוג והצלחה, בריאות איתנה ופרנסה טובה. בברכת חג מימונה שמח, תרבחו ותסעדו!"

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
התערוכות במרכז לאמנות עכשווית רמלה נפתחות לקהל
אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו שבילים נפגשים רחוב הרצל 12 אוצרת:...
סליחות ותשליך בלב ים
בעיצומם של עשרת ימי התשובה, יצאו תלמידי בית החינוך אמית...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
מצטיין מח"ט צנחנים לראש השנה, רס"ל ישראל רובינוב תושב לוד
ביום שני האחרון, בתאריך 11.9.23 התקיים טקס מצטיינים בראשות מפקד...
פסטיבל 'רמלה עיר עולם' 2023
חגיגה חווייתית לכל המשפחה עם מיטב האמנים המובילים * מופעי...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
חוליית שודדי כספות נעצרו בשפלה
כח משימה מיוחד שהקים מפקד מחוז מרכז - ניצב אבי...
לדאוג לאסתטיקת חלל הפה שלנו
בשביל לדאוג לאסתטיקת חלל הפה בצורה טובה ואיכותית וללא נזק...
'פסטיבל לילות קיץ' בחבל מודיעין
חוויות אותנטיות של טבע, חקלאות ואמנות עם סיורי זריחה ולאור ירח...
אטרקציות באילת לזוגות
רומנטיקה בלתי נשכחת אילת, הממוקמת בחלק הדרומי ביותר של ישראל, היא...