כהכנה לחורף ובטיחות התושבים: עיריית לוד וחברת חשמל בשיתוף פעולה לגיזום עצים בעיר

כהכנה לחורף ובטיחות התושבים: עיריית לוד וחברת חשמל בשיתוף פעולה לגיזום עצים בעיר
בתמונה: עבודות גיזום ליד חוטי חשמל ועמודי חשמל ברחבי העיר (ארכיון) קרדיט: דוברות עיריית לוד

בשבועיים הקרובים יתבצעו בעיר לוד עבודות גיזומים של חברת החשמל בעצים העוברים בסמוך לקוי מתח. השנה, בשונה משנים קודמות, עבודות הגיזום יתבצעו בפיילוט חדש על מנת לשפר את היעילות הכלכלית בתהליך הגיזום ובנוסף יצירת חשיבה סביבתית וירוקה בכל הנוגע לפינוי הגזם מהעיר ותחילת שימוש במרסקת.

סגן מנהל אגף התפעול לענייני חזות העיר, ניסים רז: "לאורך השנים, הובן לי כי תהליך גיזומי חורף אינו מתבצע כהלכה. מספר פעמים בעבר, ניסיתי לייצר שיתופי פעולה אשר ישדרגו את התוצאה הסופית של גיזומים אלה. עם זאת, ניסיונות אלו לא צלחו לאורך השנים.

בתמונה: עבודות גיזום ליד חוטי חשמל ועמודי חשמל ברחבי העיר (ארכיון)
קרדיט: דוברות עיריית לוד

"לעומת זאת, השנה הרגשתי כי הקרקע בעיר בשלה לשיתופי פעולה חדשים אשר לא ניסינו אותם בעבר. לכן הגעתי לחשיבה מחודשת כי יש לנסות ולייצר שיתוף פעולה בין קבלן הגינון של העירייה (אלומות) לחברת החשמל, על מנת לשפר את רמת הגיזומים בגיזומי החורף של חברת החשמל. מעל הכול ולאור העובדה שבטיחות היא נר לרגלי העירייה ועקב העובדה שבחורף האחרון נגרמו נזקים מקריסתם של עצים, היה חשוב לבצע שינוי בנוהל העבודה כהכנה לחורף".

רז מוסיף, כי "לאחר ישיבה בין מחלקת הגינון לחברת החשמל, הצלחנו לייצר את שיתוף הפעולה. כאמור, ההסכמות בעקבות שיתוף הפעולה הן כי חברת החשמל תבצע גיזומים מקיפים לעצים בעיר, וקבלן הגינון יפנה את הגזם מנקודות הגיזום לנקודות איסוף. לראשונה מחלקת הגינון, מתחייבת לרסק את הגזם במקום להטמין, בנקודות האיסוף. גם בפעולה זו העירייה חוסכת כסף, שכן פעולת הטמנת הגזם יקרה משמעותית מפעולת ריסוק הגזם".                       .

עוד אמר, כי "במידה ופיילוט זה יצליח, אני סמוך ובטוח בכך שהוא יחסוך כסף רב לעיריית לוד ויתרום רבות לתהליכים אותם העיר עוברת בשנים האחרונות, בה היא חותרת להיות עיר יותר ידידותית לסביבה".

 

 

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
השבוע בלוד - רענון שורות במועצת העיר, מכינות קדם צבאיות, אליפות העולם בצ'ירלידינג וספורט
עם תעודה וזר פרחים: חילופי גברי באמצע הקדנציה במועצת העיר...
חדשות לוד - עיריית לוד היא רשות יציבה, ריטריט ספרותי, וספורט
חותמת של יציבות: משרד הפנים שוב הכריז על עיריית לוד...
השבוע בלוד - לוד זוכרת, חג סוכות, ספורט ומרוץ לוד ה8
לוד זוכרת ולא שוכחת: אירועי זיכרון והנצחה לבני העיר שנפלו...
השבוע בלוד - יום כיפור, סוכות ואירועים לחג
משילוד: הצלחה גדולה לצו ראש העיר לוד בכיפור - ירידה...
השבוע בלוד - הכנה לכיפור, חינוך וספורט
יאיר רביבו ערב יום הכיפורים: "עיר בונים בבטון, קהילה בונים...
השבוע בלוד - חינוך, משטרה וספורט
טקס מרגש: בית ספר "דקל" לחינוך מיוחד בלוד נקרא על...
רפואה משלימה קרוב לבית כללית רפואה משלימה לתושבי רמלה והסביבה
רשת כללית רפואה משלימה ברמלה מעניקה לתושבי העיר והסביבה מגוון...
השבוע בלוד - שנת לימודים חדשה, הופעות והפנינג, וספורט
פותחים שנת לימודים מוצלחת בלוד עם ראש הממשלה, ושיא חדש...
כללית סמייל לוד באירוע חגיגי משיקה טיפולי הזרקות לפנים לתושבי לוד והסביבה
מרפאת כללית סמייל לוד תקיים ביום חמישי, 3 בספטמבר, אירוע...
חדשות לוד: הקמת מתחם אירועים, התחדשות בהנהלת מערכת החינוך העירונית, ביטחון בשכונות וספורט
היסטוריה בלוד: פורסם המכרז להקמת הארנה הלאומית של ישראל -...
דילוג לתוכן