Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

יום השלום הבינלאומי נחגג השנה לראשונה בלוד

יום השלום הבינלאומי נחגג השנה לראשונה בלוד
עיריית לוד

יום השלום הבינלאומי  מוקדש לשלום עולמי ובמיוחד להיעדר מלחמות  ואלימות. את היום חגגו לראשונה ב-1982 והוא נחגג על ידי אומות רבות ומס' רב של קבוצות שוחרות שלום.

כדי לחנוך את היום, מצלצלים בפעמון השלום היפני במטה האו"ם בניו-יורק, כאשר השנה, לראשונה, נשמעו צלילי הפעמון היפני כמה שעות קודם לכן בקרית אדם שהינו מרכז מחקר, לימוד, אבחון וטיפול בעיר לוד.

יום השלום הבינלאומי
עיריית לוד
יום השלום הבינלאומי
עיריית לוד

הפעמון שמשקלו כ- 350 ק"ג מיוצר ביפן מהתכת מטבעות ומדליות שנתרמו ממדינות שונות בעולם, בהן ישראל, התומכות במטרה נעלה זו כ-"תזכורת למחיר האנושי הכואב של המלחמה". על צדו נחרט, "יחי השלום העולמי המוחלט".

את הטקס החגיגי בהשתתפות כ- 100 מוזמנים, פתח אורח הכבוד וחתן פרס ישראל למפעל חיים לשנת תשע"ח, חבר הכנסת והשר לשעבר דוד לוי שהגיע הישר מבית שאן וציין בדבריו את היכרותו האישית והרגשית עם העיר לוד ותושביה, הדו- קיום והמרקם הייחודי שמתקיים בה, השינויים החיוביים והתמורות שעברה העיר וכן את התפעלותו הרבה מהמפעל האדיר שמתקיים בקרית אדם לוד וכי הוא מקווה שיוקמו בעתיד הקרוב מרכזים דומים גם במקומות נוספים במדינת ישראל הזקוקים לכך. נואם נוסף בטקס היה ראש עיריית לוד עו"ד יאיר רביבו שבירך בדבריו את הנוכחים ואת תלמידי התיכונים הערביים והיהודיים שנכחו בטקס וציין את הדו- קיום הטוב והמיוחד שקיים עשרות שנים בלוד, המושתת על יחסים של כבוד, סובלנות והערכה הדדית. בטקס נאמו נציגי תלמידים יהודים וערבים מתיכון עתיד למדעים לוד ופרלמנט הנוער העירוני שציינו בדבריהם את החיים המשותפים בעיר מעורבת ורב תרבותית. עוד נכחו בטקס ראש עיריית ראשון לציון ויו"ר הועדה הממונה על העיר לוד לשעבר מאיר ניצן ורעייתו נעמי, אורה ואיתן סטיבה הבעלים של קרן אנאתה, רענן קולקה, הוגה וראש התכנית הפסיכואנליטית "רוח- אדם", נציגי אגף החינוך והרווחה מעיריית לוד, מנהלי בתי ספר ונציגי תלמידי התיכונים בעיר, מטפלים ומנחים מקרית אדם.

את הטקס הנחתה שרית רשתי מנכלי"ת אנאתה, החברה לתועלת הציבור שתרמה להקמת המבנה המרשים  וציינה כי מקימו של הפעמון בקרית אדם הינו סמלי שכן מדובר במקום שהפך מחלום  למציאות בעיר המיוחדת לוד, שהינה מגוונת, רב תרבותית, מיקרוקוסמוס של  החברה הישראלית וסמל לדו קיום בין שלושת הדתות. הטקס הוקדש השנה לזכרו של שוחר השלום ומזכ"ל האו"ם לשעבר קופי עאנן ז"ל שהלך לעולמו בחודש אוגוסט האחרון .

בחלק  האומנותי של הטקס הופיעו זמרת האופרה הבינלאומית ותושבת העיר לוד איילת כהן בלווי הגיטריסט, היוצר והמפיק המוזיקאלי שי סובול שהנעימו את הטקס בשירי שלום מרגשים בשלושת השפות עברית, ערבית ואנגלית. בסיום הטקס הוזמן דוד לוי לצלצול פעמון חגיגי והנחת המודל הזמני לזכרו של קופי עאנן ז"ל שיהיה בעתיד מוטבע באופן קבוע על המקום המדויק שצל שעון השמש ייפול עליו מדי שנה  בתאריך ה- 21 לספטמבר בשעה 12:30 – שעת הטקס .

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
התערוכות במרכז לאמנות עכשווית רמלה נפתחות לקהל
אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו שבילים נפגשים רחוב הרצל 12 אוצרת:...
סליחות ותשליך בלב ים
בעיצומם של עשרת ימי התשובה, יצאו תלמידי בית החינוך אמית...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
מצטיין מח"ט צנחנים לראש השנה, רס"ל ישראל רובינוב תושב לוד
ביום שני האחרון, בתאריך 11.9.23 התקיים טקס מצטיינים בראשות מפקד...
פסטיבל 'רמלה עיר עולם' 2023
חגיגה חווייתית לכל המשפחה עם מיטב האמנים המובילים * מופעי...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
חוליית שודדי כספות נעצרו בשפלה
כח משימה מיוחד שהקים מפקד מחוז מרכז - ניצב אבי...
לדאוג לאסתטיקת חלל הפה שלנו
בשביל לדאוג לאסתטיקת חלל הפה בצורה טובה ואיכותית וללא נזק...
'פסטיבל לילות קיץ' בחבל מודיעין
חוויות אותנטיות של טבע, חקלאות ואמנות עם סיורי זריחה ולאור ירח...
אטרקציות באילת לזוגות
רומנטיקה בלתי נשכחת אילת, הממוקמת בחלק הדרומי ביותר של ישראל, היא...