סוגיות משפטיות ודיונים בבתי המשפט סביב תשלום דמי מזונות או ענייני צוואה וירושה הם נפוצים. זאת משום שמדובר על נושאים בתוך המשפחה שהם רגישים ואמוציונליים, וגם כרוכים בקבלה או אי קבלה של סכומי כסף גבוהים ונכסים. כל מי שעומד בפני סיטואציה משפטית באחד מהמקרים הללו חייב לדעת כיצד להתנהל בחוכמה וממה רצוי להימנע.
דמי מזונות – כדאי לדעת
כאשר ההורים נשואים וגרים יחדיו הרי שההורים דואגים לכלכלת של ילדיהם הקטינים. אך כאשר ההורים גרושים הרי שפה המצב שונה, ואחד ההורים נדרש לשלם דמי מזונות להורה השני. בישראל לרוב הגבר משלם את דמי המזונות לאישה לצורך כלכלת ילדיהם המשותפים שהם מתחת לגיל 18. הורים לילדים קטינים הנמצאים בהליך גירושין יכולים לנהל את תביעת המזונות בבית המשפט, והם יכולים גם לבחור בחתימה על הסכם מזונות עצמאי – ללא תביעה בבית המשפט במסגרת של תיק הגירושין. בכל מקרה, סמכות משפטית נדרשת לאשר את ההסכם עצמו.
חישוב גובה המזונות מבוסס על פרמטרים שונים כמו גיל הילדים, השכר של כל אחד מההורים ומספר הימים בשבוע בהם הילד שוהה אצל כל אחד מההורים. גם גורמים נוספים כמו חוגים בהם הילדים משתתפים נלקחים בחשבון לצורך חישוב גובה דמי המזונות. ישנם מקרים בהם ניתן לקבל דמי מזונות אם ההורים חיים בנפרד וטרם התגרשו, וניתן גם לבטלם למשל במקרה בגידה.
צוואות וסכסוכי ירושה – כדאי לדעת
אחרי מותו של אדם אשר אתם נמנים על יורשיו – מגיע שלב חלוקת הנכסים ומימוש הכתוב בצוואה. במקרים רבים הדברים לא מתבצעים בצורה חלקה ופשוטה בשל נסיבות רבות. כך למשל כאשר אחד הצאצאים טוען לנישולו מהירושה או כאשר טוענים לכתיבת הירושה תחת הפעלת לחץ. קצרה היריעה מלתאר את קשת המחלוקות והריבים בין בני משפחה בהקשר הזה. וכדי להתנהל בצורה מיטבית הפועלת למיצוי התועלות שלכם – יש לפנות אל עורך דין סכסוכי ירושה. בנוסף, עורך דין צוואות יסייע לכם בכתיבה של צוואה מדויקת שמביאה לידי ביטוי את רצונכם לאחר מותכם.