הצהרת הון

הצהרת הון
קרדיט: Pixabay.com

הצהרת הון באה לשקף את תמונת המצב המדויקת של כל הנכסים וההון של המצהיר נכון לאותו היום שבו היא מתבצעת. במסגרת הצהרת הון, מגישים בני זוג או יחיד דיווח שמפרט את כלל הרכוש שלהם לרבות: כלי רכב, תכשיטים יקרי ערך, נכסי נדל"ן, תוכניות חיסכון, ניירות ערך ועוד. להצהרה יש לצרף את כל המסמכים אשר תומכים בה כגון: רישיון רכב, נוסח טאבו על נכסים, תדפיסי תנועות בנק ועוד.

מהי הצהרת הון?

הצהרת הון משמשת עבור רשות המיסים כלי משמעותי מאוד להערכה האם ההון של המצהיר הוא סביר ביחס להכנסות העסקיות או הפרטיות שלו שעליהם הוא מדווח. כך בעצם יכולה רשות המיסים להגדיל את הסיכויים שלה לאיתור כספים שנעלמו או לא דווחו. חשוב מאוד לדייק בהצהרת הון ולהגיש אותה בצורה הטובה ביותר. מי שחייב בהגשת ההצהרה יהיה כל בעל עסק, בין  אם עוסק פטור, בין אם עוסק מורשה ובין אם מדובר על חברה. לעיתים גם אזרחים שהתקבל לגביהם מידע על רכישות משמעותיות שביצעו כגון: נכסי נדל"ן, כלי שייט או כלי רכב מפוארים או שנודע לרשות המיסים כי ישנן הכנסות שהם קיבלו ולא דיווחו עליהן, ידרשו על ידי רשות המיסים להגיש הצהרת הון.

כיצד מגישים הצהרת הון?

חשוב לדעת כי שנה עד שנתיים מרגע שנפתח תיק במשרדי מס הכנסה, יידרש האדם להגיש הצהרת הון ראשונה. לאחר מכן על פי רוב קיימת דרישה להצהרת הון מדי 3 שנים עד 5 שנים. בדרך כלל יגיע טופס עם הצהרת הון בדואר כך שתדעו מתי יהיה צורך למלא את הטופס ולהגיש אותו. ניתן למלא את הטופס המצורף שהגיע בדואר ולהגיש למס הכנסה באזור המגורים או להגיש הצהרת הון מקוונת באתר של רשות המיסים.

האם כדאי להגיש הצהרת הון לבד או בעזרת רואה חשבון?

בהצהרת הון ראשונה יש לבעל העסק אינטרס ברור לכלול את כלל ההחזקות הממוניות והגשמיות שלו בניכוי כלל ההתחייבויות שלו ולכלול את בן או בת הזוג ואת הילדים עד גיל 18 בצורה המדויקת, הנכונה והמפורטת ביותר שכן, אם לא יעשה זאת עלולים להגיע בעתיד פקידי מס ולדרוש דיווח ואף תשלומי מס עבור נכסים שהתגלו לאחר ההצהרה והיו ברשות הנישום קודם לפתיחת העסק שלו. המצב המדובר יכול להביא לידי מצב של מיסוי עודף ומיותר. מעבר לכך, רבים מהטפסים של רשויות המס מנוסחים בצורה מקצועית שלא תמיד מובנת לציבור הכללי ועל כן, אין ספק שלא כדאי לנסות למלא את הצהרת ההון באופן עצמאי אלא כדאי להיעזר ברואה חשבון שידע כיצד למלא את ההצהרה עבורכם בצורה הטובה ביותר.

קרדיט: Pixabay.com

מתי מגישים הצהרת הון שניה ולמה?

הצהרת הון שנייה זהה להצהרת ההון הראשונה. מטרתה היא להציג את מצב הנכסים וההתחייבויות של הנישום ובכך להציג לרשויות המס מידע ותמונת מצב מעודכנת בכל הנוגע להון שהוא מחזיק ברשותו. באמצעות הצהרת הון ראשונה שהוגשה לרשות המיסים, פקיד השומה יבצע השוואה בינה לבין הצהרת ההון השנייה, כך שלמעשה ההצהרה הראשונה משמשת כבסיס עיקרי להשוואת היקף הנכסים והרכוש שהעוסק מחזיק ברשותו כעת.

הצהרת ההון השנייה חשובה לא פחות מהראשונה. ההצהרה דורשת מהעוסק להצהיר על כלל הנכסים והרכוש הכספי שעומדים לרשותו הן במישור העסקי והן במישור הפרטי.

השלכות של אי הגשת הצהרת הון

נישום אשר מחליט להתעלם מהגשת הצהרת הון חשוף להליכים אזרחיים שכוללים בדיקת ספרים, קנסות ולא פעם הדבר יכול להגיע להליכים פליליים שכן, אי הגשת ההצהרה יכולה להצביע על העלמת הכנסות או נכסים של הנישום או של בני המשפחה שלו.

 

 

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
איך נראה ביתן תערוכה שאי אפשר להתעלם ממנו?
אנשים שרוצים לקדם את העסקים שלהם בעולם בוחרים הרבה פעמים...
הפעלות יום הולדת שאפשר לעשות לבד
חוגגים יום הולדת לילד/ה? רגע לפני שאתם משלמים הון למפעילים...
איך עושים שיפוץ בבית?
אחד מהדברים שהכי מטרידים אנשים שרוצים לעשות שיפוץ בבית, זו...
מי שמבין אתגרים יכול לעזור לצלוח אותם
המסלול הרגיל והטבעי של החיים מזמן לנו לא פעם אתגרים...
בטיחות המטבח והכרת המערכות
במטבחים מוסדיים גדולים בהם הסיכון לשריפה גבוה משמעותית בשל תהליכי...
דרכים שונות לנהל הליך גירושין
כאשר בני זוג נשואים מגיעים לשלב ביחסים בו הם נדרשים...
יש דברים אותם אסור לדחות למועד מאוחר יותר
חכמים מאיתנו טבעו את המושג: סוף מעשה במחשבה תחילה. הכוונה...
מתנה שכל גבר ישמח לקבל
נשים רבות מוצאות את עצמן מחפשות מתנות לגברים מידי פעם....
מה חשוב לדעת על הפקת סרטון תדמית
בעלי עסקים רבים ניצבים בפני אתגר משותף: כיצד להרחיב את...
טיולים מאורגנים בארץ
הישראלים אוהבים מאד לטייל אבל לא תמיד זה קל ונוח...
דילוג לתוכן