היכונו לפסטיבל הקולנוע החברתי ה-4 בלוד

היכונו לפסטיבל הקולנוע החברתי ה-4 בלוד
עיריית לוד

פסטיבל הקולנוע החברתי ה-4 בלוד, יתקיים השנה בין התאריכים 18-22 בנובמבר 2018. זהו פסטיבל ראשון מסוגו בארץ, אשר מבקש לקדם תרבות ויצירה קולנועית לצד עידוד עשייה חברתית המתרחשת בעיר לוד ובכלל.

פסטיבל הקולנוע החברתי ה-4 בלוד
עיריית לוד
פסטיבל הקולנוע החברתי ה-4 בלוד
עיריית לוד

פסטיבל הקולנוע החברתי הראשון בלוד נוסד בנובמבר 2015. את הפסטיבל ה-3 קיימנו בחודש אוקטובר אשתקד, בו הוצגו סרטים ישראלים לצד סרטים זרים מרחבי העולם במקביל לתכנים ואירועים חברתיים ומשמעותיים. לפסטיבל ה-3 הגיעו כ-5,000 מבקרים במשך ארבעה ימי חגיגה של קולנוע ועשייה חברתית והוקרנו בו 16 סרטים מסוגות שונות.

גם השנה הפסטיבל מובל על ידי צוות מתנדבים צעיר ומסור אשר שוקד על החשיבה, ההפקה וההוצאה לפועל במהלך כל השנה, בעזרה ושיתוף פעולה עשיר עם שותפים רבים ומגוונים.

לאור הגיוון הרב של הפסטיבל התכנים שמוקרנים במסגרתו, מצליח הפסטיבל להפוך רלוונטי לכלל קבוצות האוכלוסייה ולפסיפס התרבויות המרהיב בעיר, במסגרתו מוקרנים סרטים המותאמים בתוכנם לקבוצות האוכלוסייה השונות. הגיוון הרב בסרטים שמוקרנים במסגרת הפסטיבל, מצליח למשוך קהל צופים נלהב מהעיר והסביבה.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו ציין כי "בעיר לוד מבעבעת זירת עשייה אדירה ומיוחדת המשקפת את הפסיפס הרב תרבותי המתקיים בעיר. הפסטיבל שהפך למסורת, מייצר בקרב תושבי העיר תחושת גאווה ושייכות לעירם, לצד רצון להשתלב בתהליכים חברתיים המתרחשים בעיר. למבקרים מחוץ לעיר, הפסטיבל מעלה את קרנה של העיר כמרחב התרחשות חברתית פועמת ואיכותית".

כחלק מתהליך חשיבה ארוך עם השותפים השונים בעיר, גיבשו השנה מארגני הפסטיבל תכנייה מרשימה של 21 סרטים חדשים, העוסקים בתכנים חברתיים חשובים בארץ ובעולם, כגון היחס לאנשים עם מוגבלויות, סכנות הרשתות החברתיות, מחאות חברתיות ועוד. גם השנה, יוחדו הקרנות לקהלים מסוימים, כגון הקרנה מונגשת לאנשים עם מוגבלויות, הקרנה של תוכן מתאים לנשים חרדיות, הקרנות לקהל דוברי אמהרית, ערבית ורוסית, ילדים ונוער, ועוד.

"כפסטיבל קולנוע חברתי חרטנו על דגלינו לא רק הגשה של תוכן חברתי, משמעותי, שלעיתים נדחק לשוליים, אלא אנו גם שוקדים על דרך הצגתו בצורה הנוחה והנגישה ביותר לכולם. ההקרנות מתקיימות בחמישה מוקדים שונים בעיר על מנת להביא קולנוע לשכונות השונות, וכרטיסי הסרטים יימכרו במחיר סמלי של 10 ₪ בלבד, כבשנים עברו", אמרו מארגני הפסטיבל.

 

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
פתרונות מימון לחברות ולעסקים בישראל
בעולם העסקי המתפתח, מימון הוא כלי מרכזי להבטחת צמיחה, יציבות...
הכנת הקרקע לפרויקטים תשתיתיים
קידוחי קרקע הם חלק חיוני בפרויקטים הנדסיים ובתהליכי בנייה, המאפשרים...
קיץ חווייתי לכל המשפחה ברמלה יולי אוגוסט 2025
* מופעי קיץ  * אטרקציות * הפעלות מים * הרקדות...
עיריית רמלה מודיעה: רועי מוסט מונה לתפקיד מנכ"ל העירייה
עיריית רמלה שמחה להודיע על מינויו של רועי מוסט לתפקיד...
המפתח לשמירה על מראה צעיר ונקי
תהליך הזדקנות העור הוא טבעי אך בהחלט ניתן להאט אותו...
צלמים מקצועיים לכל אירוע - תמונות שמשאירות זיכרון
צלם לחתונה - הזיכרון החשוב ביותר כשמדובר ביום הגדול שלכם, צלם...
קריינים מקצועיים
קריינים משחקים תפקיד מרכזי בשיווק, בתקשורת ובחינוך. הם מהווים גשר...
תאונת דרכים בדרך לעבודה או ממנה: ממה מתחילים?
במהלך יום עבודה אנשים נמצאים לא מעט שעות על הכביש,...
כוחות הנפש והמסע אל הארץ המובטחת – מבט קבלי על סיפור המרגלים
חכמת הקבלה מציעה לנו דרך שונה ומעמיקה להתבונן בסיפורי התנ"ך....
הפקת אירועי חברה: חוויה בלתי נשכחת
בעולם העסקים המודרני, הפקת אירועי חברות מהווה חלק בלתי נפרד...
דילוג לתוכן