נשים אחרי לידה אינן צריכות לראות בבריחת שתן חלק בלתי נפרד מהאימהות.
נורין דוקרי, פיזיותרפיסטית בריטית אשר מתמחה בשיקום רצפת האגן, מספרת כי בריחת שתן בקרב נשים היא תופעה שכיחה מאוד.
היא מספרת כי מספר הולך וגדל של נשים בוחרות לבקש עזרה כאשר הן סובלות מבריחת שתן בימינו, אבל היא עדיין פוגשת נשים שיכולות לחכות עד שהילדים שלהם כבר בני נוער לפני קבלת עצות.
לדבריה, עדיף בהרבה להתמודד עם בריחת שתן שלאחר ההיריון בחודשים הראשונים לאחר הלידה. עם זאת, לנשים רבות קשה מאוד, במיוחד עם תינוק חדש, להתפנות למצבן הגופני. אם הן מחכות יותר מדי, הסימפטומים יכולים להמשיך ולהחמיר, במיוחד בגיל המעבר כאשר טונוס השריר רפוי יותר ושינויים הורמונליים מעורבים.
היא אומרת גם כי אחת המטרות של פיזיותרפיה עבור מצב זה היא להאריך או להרגיע את שרירי רצפת האגן של האישה, כך שהם כבר לא סובלים מעוויתות.
היא מדגישה גם את העובדה כי נשים הסובלות מבריחת שתן אינן צריכות להרגיש מבודדות, שכן נשים רבות אחרות סובלות מבעיות דומות לאחר לידה.
מחקרים מראים כי כ-13% מהנשים בבריטניה מושפעות מבריחת שתן במידה מסוימת, יחד עם 5% של גברים.
על אף המספרים הגבוהים, הנושא של בריחת שתן נחשב טאבו חברתי, וגברים ונשים רבים ובייחוד נשים צעירות חוששות לדבר על הנושא בגלל הבושה החברתית והסטיגמות הקשורות בו.
רבים חושבים שבריחת שתן היא סימפטום של אנשים מבוגרים בגיל השלישי או אנשים חולים או מוגבלים – הם חוששים להודות בעובדה שגם הם סובלים מהבעיה, כי הם לא רוצים לחשוב על עצמם כמבוגרים או נזקקים לסיוע, בעוד שזה לא המצב בפועל.
טיפול ופניה לעזרה, שימוש בחיתולים למבוגרים, מוצרי ספיגה או תחתונים סופגים, התעמלות ועוד – יכולים לשפר בצורה משמעותית ואף למנוע את בריחת השתן.
מעבר ללידה, ישנם מספר גורמי סיכון אחרים עבור בריחת שתן לצד לידה, כולל גיל, מצב רוח וצריכה גבוהה של קפאין.
מומלץ מאוד להוריד בצריכה של משקאות אלכוהלים, כגון בירה, וודקה וכו'. משקאות עם קופאין, משקאות חמוציים כגון מיץ תפוזים ועוד.