Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

"בעקבות לוחמים” מציין 15 שנות פעילות ומגיע לבתי הספר בלוד

"בעקבות לוחמים” מציין 15 שנות פעילות ומגיע לבתי הספר בלוד
צילום דוברות משרד הביטחון

מאות תלמידים מבתי הספר בלוד, השתתפו השבוע בפעילות "בעקבות לוחמים" שמטרתה לעודד את בני-הנוער לגיוס קרבי ומשמעותי בצה”ל • מסקר שנערך השנה בקרב המשתתפים עולה כי 70% העידו שהשתתפותם הגבירה את הרצון להתגייס למערך לוחם

15 שנות פעילות של "בעקבות לוחמים"
צילום דוברות משרד הביטחון

ביום שני השבוע, יצא לדרך זו השנה ה-15 פרויקט הדגל – "בעקבות לוחמים" – לעידוד הגיוס לצה”ל, שמוביל האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון. הפרויקט, המתקיים מידי שנה ע”י היחידה להכנה לצה”ל במשרד הביטחון, שם לו כמטרה לעודד את בני-נוער לשירות קרבי ומשמעותי בצה”ל, וזאת באמצעות חשיפת התלמידים לפעילות חילות צה”ל השונים וסיורים באתרי מורשת קרב. עד היום השתתפו בפרויקט 500,000 בני נוער, מועמדים לשירות ביטחון. במשך כעשרה ימים, יבקרו כ-30,000 תלמידי תיכון באתרי מורשת רבים ברמת-הגולן. התלמידים מגיעים מ-350 בתי ספר ומסגרות חינוכיות הפרוסים ברחבי הארץ.

מהעיר לוד משתתפים תלמידי תיכון מבתי הספר נטעים, אורט תע”א, אורט לוד, נעמת ועתיד מדעים

השנה מתקיים הפרויקט בשיתוף מפקד זרוע היבשה בצה”ל שהקימה במתחם המיוחד ברמת-הגולן, מיצגים של חילות הזרוע, בהם יוכלו התלמידים לבקר, להכיר ולהתרשם מהייחודיות של כל חיל ויחידה, לשאול שאלות את החיילים והקצינים שיהיו בשטח ולקבל מידע משמעותי על הגיוס לחילות אלה.

במהלך הפעילות יסיירו התלמידים באתרי מורשת קרב נבחרים ברחבי רמת הגולן, יפגשו עם לוחמים בעבר ובהווה ויצפו במפגן אש מיוחד המתקיים בסוף כל יום.

מסקר שנערך השנה (2018) בקרב בני נוער שהשתתפו בפרויקט עולה כי כ-80% מבני הנוער העידו שהשתתפותם בפעילות “בעקבות לוחמים” הגבירה את מידת והנכונות שלהם לתרום להגנת המדינה, כ-70% העידו  כי השתתפותם הגבירה את הרצון להתגייס למערך לוחם וכי השתתפותם במסע חיזקה משמעותית את ההזדהות עם הערכים והמורשת של צה”ל.

דליה ינקו, ראש היחידה להכנה לצה”ל וגדנ”ע במשרד הביטחון: "האגף הביטחוני חברתי בשיתוף צה”ל ומשרד החינוך מוביל מזה 15 שנה את הפרוייקט, המיועד לתלמידים בכיתות י’ במרחבי הארץ. המסר הוא, שיש ללמוד על העבר ולפגוש את ההווה, להיות מוכנים לרגע בו הדגל מועבר אליכם, תלמידי י”ב, ולבקש מכם, כשיגיע תורכם, תעשו את הכי טוב שאתם יכולים".

כתבות נוספות שתרצו לקרוא
התערוכות במרכז לאמנות עכשווית רמלה נפתחות לקהל
אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו שבילים נפגשים רחוב הרצל 12 אוצרת:...
סליחות ותשליך בלב ים
בעיצומם של עשרת ימי התשובה, יצאו תלמידי בית החינוך אמית...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
מצטיין מח"ט צנחנים לראש השנה, רס"ל ישראל רובינוב תושב לוד
ביום שני האחרון, בתאריך 11.9.23 התקיים טקס מצטיינים בראשות מפקד...
פסטיבל 'רמלה עיר עולם' 2023
חגיגה חווייתית לכל המשפחה עם מיטב האמנים המובילים * מופעי...
המרכז לאמנות עכשווית – רמלה מציג תערוכות חדשות
בחלל ברחוב הרצל רמלה: אלנה צ'רטי שטיין / המקום בו...
חוליית שודדי כספות נעצרו בשפלה
כח משימה מיוחד שהקים מפקד מחוז מרכז - ניצב אבי...
לדאוג לאסתטיקת חלל הפה שלנו
בשביל לדאוג לאסתטיקת חלל הפה בצורה טובה ואיכותית וללא נזק...
'פסטיבל לילות קיץ' בחבל מודיעין
חוויות אותנטיות של טבע, חקלאות ואמנות עם סיורי זריחה ולאור ירח...
אטרקציות באילת לזוגות
רומנטיקה בלתי נשכחת אילת, הממוקמת בחלק הדרומי ביותר של ישראל, היא...