חברת קידום אתרים המובילה בישראל
מקומונט רמלה לוד – חדשות מקומיות של רמלה ולוד
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
כתבות אחרונות במקומונט רמלה-לוד:
  • 26 נובמבר, 2019 מהנדס העיר לוד, אלכס שגיא: “לוד הולכת לשנות את פניה ולהפוך לעיר מבוקשת, איכותית ומחודשת”
  • 19 נובמבר, 2019 בטקס חגיגי מרשים חגגה הקהילה האתיופית את חג הסיגד בלוד
  • 12 נובמבר, 2019 נתן גושן-באתי לחלום, בלוד!
  • 11 נובמבר, 2019 חופשה משפחתית באווירה ביתית
  • 29 אוקטובר, 2019 נגיד רוטרי ישראל התארח בלוד ונפגש עם ראש העיר
  • 23 אוקטובר, 2019 מאור אדרי והיוטיוברים המובילים בארץ סגרו את אירועי חגי תשרי בלוד
  • 15 ספטמבר, 2019 פסטיבל ‘רמלה עיר עולם’ 3 יוצא לדרך!
  • 27 אוגוסט, 2019 ראש העיר לוד יאיר רביבו: נקים שכונה חדשה בלוד שתקרא מצפה רִנה
  • 20 אוגוסט, 2019 שרת הבינוי והשיכון בביקור עבודה בלוד: לוד בתנופת פיתוח אדירה
  • 29 יולי, 2019 חברת דונה תקים שני מגדלי משרדים על שטח מחנה צריפין המפונה
מקומונט רמלה לוד – חדשות מקומיות של רמלה ולוד
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות רמלה לוד
  • צרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות רמלה לוד » בטקס חגיגי מרשים חגגה הקהילה האתיופית את חג הסיגד בלוד

בטקס חגיגי מרשים חגגה הקהילה האתיופית את חג הסיגד בלוד

כתב מקומונט 19 נובמבר, 2019

תושבי לוד מקהילת יוצאי אתיופיה חגגו השבוע את חג הסיגד המסורתי. האירוע הססגוני התקיים במתנ”ס דנוור בעיר, במעמד ראש עיריית לוד עו”ד יאיר רביבו, סגנית ראש העיר אלווירה קוליחמן הממונה על הקליטה, בת העדה ונציגתה במועצת העיר, עו”ד אלמז זרו, חבר המועצה גיל חדד, מנכ”ל העירייה אהרון אטיאס, מנהלת האגף לשילוב חברתי אורלי דהן, מנהל היחידה לשירותי קהילה וקליטה עו”ס רון גלבוע, מנהלת בי”ס לוי אשכול, ענת אסף, רב הקהילה האתיופית הרב אליה קבדה שאף ברך את המעמד, פעילים, אישי ציבור מכובדים נוספים, תושבי לוד בני העדה ותושבים נוספים.

חג הסיגד בלוד
עיריית לוד

את פני הבאים קידמה תערוכה אומנותית על חג הסיגד, והוגש כיבוד מסורתי. בתוכנית האמנותית הופיעה להקת “אז ישיר” אשר רקדניות הלהקה תושבות העיר לוד, והופעה של הזמר מוטי טקה שהלהיב את קהל הצעירים שהשתתף באירוע. היה מרגש לראות את הנוער מגיע בהמוניו ומצביע ברגלים. הערב היה עשיר ומרגש מאוד, האולם היה מלא עד אפס מקום.

ראש העיר עו”ד יאיר רביבו בירך את הנוכחים לרגל החג ושיבח את הקהילה על נחישותה להגיע לארץ ישראל: “אנשים האלו הלכו אלפי קילומטרים ברגל במדבריות של סודן, ורבים לא זכו להגשים את החלום” אמר רביבו, “חג הסיגד המבטא את הכמיהה והסגידה של העדה הנפלאה להגיע לארץ ישראל, על אף התלאות שעברו בדרך”.

ראש העיר הזכיר בנאומו את קייס ימנו תמייט ז”ל שהלך לעולמו השנה, “שהיה איש נעים הליכות ועמוד התווך של הקהילה בלוד אשר ראתה בו כסמכות עליונה בכל ענייני הדת, איש חכם וירא שמים שחי בצניעות ובחסד אך ידע לכבד ולהעניק חום ואהבה לכל הסובבים אותו. הייתה לי הזכות להכיר אותו ואת אישיותו הקורנת והלבבית. יהי זכרו ברוך”, אמר ומסר את תודתו לכל השותפים שעמלו להצלחת הערב. “כולנו מחבקים באהבה רבה את הקהילה האתיופית בעיר, נמשיך ונקיים את חגיגות הסיגד בלוד באופן מסודר וממוסד, כחלק מאירועי התרבות הקבועים בעיר, וזאת במסגרת פעילות העירייה להעניק מענה איכותי ומעשיר לקהילה הנפלאה בכלל ולבני נוער יוצאי אתיופיה בפרט, כדי לסייע לשילובם הטוב והמוצלח בחברה ובכל תחומי החיים”.

חג הסיגד בלוד
עיריית לוד

יצוין כי משנה לשנה גוברת המודעות בלוד לחג הסיגד, אירועים ברוח חג הסיגד מתקיימים ברחבי העיר, בבתי הספר, בגנים, במתנ”סים ובמרכזים שונים.

האירוע אורגן על ידי מוקד הקליטה לעולי אתיופיה ביחידה לשירותי קהילה וקליטה של האגף לשילוב חברתי, ובשיתוף פעולה עם משרד הקליטה, תוכנית “ספייס” החברה למתנסים, הרשות למלחמה באלכוהול וסמים, יחידת הנוער העירונית, פידל ופעילים ושותפים נוספים.

קבוצת מקומונט
פרשת השבוע: פרשת וישלח
כניסה:
יציאה:
תל אביב
16:19
17:27
ירושלים
15:56
17:26
חיפה
16:16
17:24
באר שבע
16:21
17:29

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
אתרי קבוצת מקומונט: | חדשות גבעתיים ורמת גן | חדשות ירושלים | חדשות הצפון | חדשות הדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס