במסגרת יום המעשים הטובים, החליטו תלמידים יהודים וערבים מלוד לקיים פעילות הוקרה משותפת לכל צוותי בתי הספר. מהמנהלות ועד אחרון עובדי התחזוקה. מהמחנכות ועד השומר שמקבל את פניהם בבוקר. הילדים, תלמידי כיתות ד' מבתי הספר זבולון המר ואלרשדייה משתתפים בתכנית המקדמת את החיים המשותפים בישראל מטעם עמותת 'אפשר אחרת'.

בהתאמה לנושא המרכזי "מדברים טוב עושים טוב", חולקו התלמידים בשני בתי הספר לקבוצות מעורבות, דנו בחשיבות הערכים בדגש על הערך נתינה. הם הכינו ברכות אישיות וחילקו אותם יחד עם עציצים לכל הצוות החינוכי ולעובדי בתי הספר. בכך הוכיחו שהנטייה לעזור ולהוקיר תודה מושרשת עמוק בתרבות היהודית כמו גם בתרבות הערבית.
יום מעשים טובים, הוא יום בינלאומי שנתי המעלה את המעשים הטובים לראש סדר היום הציבורי, בישראל ובעולם. הוא מושך אליו מאות אלפי אנשים מכל קשת התרבויות והדתות, אשר חוברים יחד במטרה לעשות מעשה טוב למען האחר, כל אחד בדרך הייחודית שלו. הפעם הוחלט לשים זרקור על שפה חיובית ומפרגנת למען שיח מכבד ומגשר שיכול ליצור אחדות.
הילדים המשתתפים באירוע שייכים למערך גדול יותר של תלמידים מ -12 כיתות בלוד המקיימים פעילות דו קיום של עמותת 'אפשר אחרת'. התכנית כוללת סדנאות דרמה, מוזיקה, אמנות וחפירות ארכיאולוגיות. מטרת המפגשים היא להכיר את התרבות של האחר, להוריד חומות של ניכור ולהיחשף להיסטוריה העשירה של העיר לוד על ידי השתתפות בחפירות בעיר. התכנית מתקיימת בלוד זה מספר שנים בחסות קרן מורנינגסטר בשיתוף המכון לארכיאולוגיה ועמותת מרחבים.